Belső nézetben is lenyűgöző a The Last of Us: Part I

  • Írta: zoenn
  • 2023. április 16.
  • Videó
Link másolása
Ha minden vágyad az, hogy FPS-nézetből játszd a Joel és Ellie kalandját PC-n, akkor van egy jó hírünk. A mod már fejlesztés alatt áll, ráadásul már most elég meggyőző az előzetes alapján.

Elsőként nézhetünk bele a The Last of Us: Part I-hez készülő modba, amellyel végre belső nézetből is átélhetjük Joel és Ellie utazását. A VoyagersRevenge nevű hobbifejlesztő munkája már most elég kiforrottnak tűnik, bár a fegyverek kinézetén és kezelésén még van mit csiszolni. Azonban ez így is remek teljesítmény, néhány héttel a PC-s verzió megjelenése után.

Hogy mikor tölthetjük le a modot, arról még nem szól a fáma.

 

18.
18.
crytek
#17: De gondolom mindenki értette és tudja, hogy a fent lévő dolgok 99,99%-a nem legális..
17.
17.
honest guy
#13: Igen. Többször is. Legutóbb például az egyik legnagyobb magyar oldalon kb. 5 hete egy könyvkiadó felrakott 5 könyvet a kiadványai közül. Plusz egy kupont, amivel kedvezményesen lehet náluk vásárolni.
16.
16.
hedzsooo
#9: Ne haragudj, de szerintem valami gond lehet a latasoddal, vagy ez az elso dolog nalad ahol perspektivikus abrazolassal talalkoztal es nem tudod mire velni bar az igazan fura lenne ha errol lenne szo. :D A celkereszt meg kikapcsolhato, nem mindenki szereti ha a kepernyo kozepen ekeskedik.
15.
15.
xanatos0911
#12: Ez egy hatalmas baromsag, mar bocsanat. A Warez nem csak az FTP szerverek es az azon talalhato illegalis anyagok gyujtoneve, hanem ugy altalaban minden anyag terjesztese ami nem jogtiszta.

Ezt felejtsuk el, hogy Warez=FTP. A Warez egy nagyon korai, kezdeti valtozata mar az FTP-s es trackeres rendszerek, sot mar az internet elott is letezett, meghozza a 70-es evekben, postazos/leveles vagy face-to-face formaban. Ezek utan a BBS (is) volt az eszkoze a 80-as evektol egeszen az internet “szeleskoru” elterjedeseig, ekkor szulettek meg az FTP szerverek es az azokat hirdeto oldalak. Maga a Warez kifejezes es irasmod egyebkent konkretan a 80/90-es evek BBS-es korszakahoz kotheto, ekkor szuletett meg maga a nev is ezzel az irasmoddal, hogy “Warez”.

Warezolni egyebkent teljesen legalis feltoltoportalokrol is lehet (mega, rapidshare stbstb) amiket raadasul ingyenesen is lehet hasznalni, bar az illegalis tartalmakat elobb vagy utobb, de leszedik, hiszen illegalisak. Menj fel CS RIN RU forumra es meg fogsz lepodni, hogy mennyi nem fizetos warez tartalmat fogsz talalni.

Aztan: A Warez tartalmak trackeres/P2P terjeszteset pedig ma a torrent teszi lehetove. A torrent valoban nem illegalis onmagaban, de az, hogy mit toltesz vele az mar az lehet, mivel warezt is tudsz vele fel- es letolteni. A legegyszerubb pelda, hogy a Linux oldalan a klienst torrenten keresztul is le lehet tolteni. Illegalis? Nem, mert a Linux egy nyilt forraskodu ingyenes program ami szabadon terjesztheto, azaz a Linux (egyertelmuen ugye) nem warez, hiaba toltod akar torrentrol akar FTP szerverrol.

Tehat: FTP/=Warez. Torrent/=Warez. A Warez nem mas, mint minden olyan illegalisan terjesztett tartalom ami nem jogtiszta. Attol, hogy a torrent onmagaban egy legalis fajltipus es a trackeres/p2p fajlmegosztas amit a torrent is kepvisel nem buntetendo, a megosztott anyag ETTOL FUGGETELNUL meg lehet illegalis, es warez eseteben az is.

A tevhitek: A warez fizetos (nem kizarolagosan). A warez FTP szervereken levo illegalis cucc (nem kizarolagosan). A torrent warezolas (nem kizarolagosan). A torrent mindig buntetendo/illegalis (nem). Torrenten keresztul minden letoltes legalis, hiszen a torrent maga legalis (nem).

“…mert mindig is egyszerűbb volt szavakkal ismeret nélkül dobálózni, mint bármihez is érteni. És ezt még csak nem is leszólásból mondom, 99,99%-ban ilyen az emberiség.”

Na ebben egyetertunk!
14.
14.
Doomsayer
#13: Én egyszer láttam, hogy valaki DJ csinált egy saját mix-et és feltöltötte, hogy hallgassa, aki szereti. Aztán 5 percen belül törölték, hogy takarodjon már a saját mix-szel onnan.

Szóval technikailag igen, láttam már ilyet, de a kérdésed teljesen megalapozott és jogos. :)
13.
13.
crytek
#12: "a torrent pedig teljesen legális (legális anyagok esetén)"

Valaki valaha látott már legális anyagot torrent oldalon?
12.
12.
Doomsayer
#7: Nem...

Teljesen igaza van. A Warez FTP szerverre fizetős és utána meghatározott időre letöltést engedélyező dolog, ami kifejezetten illegális, mert pénz is van benne és így valaki keres vele, csak az nem, akinek kéne. Míg a torrent magában teljesen legális és ingyenes minden jog szerint. A gond az, amikor nem jogtiszta adatot töltesz torrentről. Magyarországon egyébként a letöltés saját részre nem büntethető, de a feltöltés már igen, szóval a torrent a működéséből kifolyólag is illegális, amennyiben nem jogtiszta anyagot forgalmazol vele, mert közben felfelé is tölt. Tehát ha teszem azt, letöltöd a játékot torrenten Magyarországon és az van ott, hogy egy bitet nem töltött fel belőle, meg sem büntetnek. Ugyan ez, mondjuk Németországban már olyan, hogy jön egy kétmillós csekk, hogy ennyi kárt csináltál a kiadónak.

Röviden a warez fizetős a torrent nem, a warez illegális, a torrent pedig teljesen legális (legális anyagok esetén, de a kliensek is írják első indításnál, hogy amit töltesz, az a te felelősséged és magukért a torrentek tárolásáért a torrent oldalak sem szankcionálhatók, mert nem az anyag van rajtuk). Csak összemosódott a kettő kifejezés az idők során, mert mindig is egyszerűbb volt szavakkal ismeret nélkül dobálózni, mint bármihez is érteni. És ezt még csak nem is leszólásból mondom, 99,99%-ban ilyen az emberiség. Minden esetben néhány kivételtől eltekintve a warez oldalakról kerülnek a cuccok a torrent oldalakra.
10.
10.
PS4jacksony
Ez a játék úgy jó, ahogyan megálmodták !
9.
9.
markoci555
ez valami iszonyatos... az oké, hogy nincs célzás, fan készítette, nem kell túl sokat várni, de az, hogy balra tartja a pisztolyt, közben előre lő, az valami röhej, beletekergettem hátha van íj használat, de nem volt lövés vele
5.
5.
hedzsooo
Alakulgat, mondtam en hogy csak ido kell meg, h kiforrja magat rendesen PC-re. :)
4.
4.
zoli12i
#2: De miért nem bannolod ki szépen ? Egy nyomoronc troll a gyerek és még a warezt is reklámozza itt, amit gondolom nem illene.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...