CliffyB elvesztette a LawBreakers jogait, de nem adja fel a küzdelmet

  • Írta: szlav
  • 2023. április 23.
  • Hír
Link másolása
Egy rövid pillanatra úgy tűnt, hogy újjáéledhet Cliff Bleszinski idejekorán kivégzett játéka, a LawBreakers. Sajnos az ügy nem oldható meg egyetlen csettintéssel, a játéktervező azonban nem adja fel ilyen hamar a dolgot.

Tovább árnyalódik CliffyB és a feltámadásra váró LawBreakers ügye. A pocsék időzítéssel kiadott online lövölde atyja egy héttel ezelőtt lengette be a terveit: ha ez jogilag is megengedett, akkor szívesen újjáélesztené az alig egyetlen évet megélt játékot. Sajnos az ügy nem ennyire egyszerű, némi jószándéknál pedig többre lenne szükség ahhoz, hogy újra életre kapjon az antigravitációs móka.

Miután Bleszinski némi utánajárást követően tárgyalt az ügyvédjeivel, kiderült, hogy a LawBreakers jogai a Nexonnál maradtak. Mivel a játékot fejlesztő Boss Key Productions a LawBreakers bukásával együtt be is dőlt, az IP és annak jogai átszálltak a kiadóhoz. Ez egyben azt is jelenti, hogy CliffyB egymagában nem sokat tehet a játék felélesztéséért.

A veterán fejlesztő azonban még megpróbálkozott egy utolsó dobással: a nyilvánosság előtt felvette a kapcsolatot Owen Mahoney-val, arra kérve a Nexon vezérigazgatóját, hogy privátban ejtsenek pár szót a LawBreakers feltámasztásáról. Itt áll tehát jelenleg a helyzet: a labda fel lett dobva, innentől pedig csak a kiadón múlik, hogy sor kerül-e a játék visszatérésére.

2.
2.
Neurotic
#1: A játék pedig nem volt rossz. Egyszerűen nem jó üzleti modellben adták ki, és nem találta meg a közönségét. Pedig az aréna shooterek ma is pörögnek, csak ma hero shooterként fejlődtek tovább. Nem azt mondom, hogy rengeteg, hatalmas népszerűségnek örvendő címet van jelen pillanatban is a piacon ebben a zsánerben. De szerintem a LawBreakers simán elférne, csak egy jó f2p modell kellene, amivel minél több emberhez eljutnak, tudnak vele folyamatosan pénzt keresni. Nem is értem miért a bezárás mellett döntöttek ahelyett, hogy kiadták volna f2p-ben, amit a játékot nézve alapból terveztek.
1.
1.
Br1sk
Az old scool arena shooter a kedvenc műfajom de ezt a játékot piszkálni vagy gyártani egy újat semmi értelme. Ennek a stílusnak egyértelműen vége. Egy újító játékelem vagy üzleti model kéne bele ami ha rezonálna a mainstreamel akkor lenne esély de senkinek nincs ilyen ötlete.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...