Elképesztő kisegítő lehetőségekkel érkezik a Forza Motorsport

  • Írta: szlav
  • 2023. április 27.
  • Hír
Link másolása
Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy akár a teljesen vak emberek is sikeresek lehetnek az Xbox új versenyszimulátorában? A Turn 10 csapata elképesztő kisegítő opciókkal teszi nagyszerűvé a fogyatékkal élők játékélményét.

Nem titok, hogy a Microsoft szívügye, hogy a testi fogyatékkal élők is éppen olyan nagyszerű játékélményben részesülhessenek, mint bárki más, ez a cél pedig a belsős fejlesztőstúdióiknál is komoly prioritás. A Forza Motorsportot fejlesztő Turn 10 Studios azonban most olyat tett, amit előttük még senki: olyan opciókkal látták el a keményvonalas versenyszimulátorukat, amelyek segítségével akár azok a vak játékosok is sikert érhetnek el, akik érthető okokból még sosem vezettek autót - sem valódit, sem digitálisat.

Mindezt a játék hangzásával, illetve a mélyen személyre szabható kisegítő hangjelzésekkel érték el a fejlesztők. Ahogy a fenti, roppant érdekes videón is követhettük, a látáskárosult játékosok valós időben nyerhetnek információt a pályáról, az autójuk sebességéről, az érkező kanyarokról vagy az autójuk helyzetéről a pályaszélhez képest. Nyilvánvalóan ez így is némi gyakorlást igényel, az azonban mégis káprázatos, hogy ezekkel a segédletekkel, közel hibátlan köröket futhat egy teljesen vak játékos is. Csakis támogatni tudjuk az efféle kezdeményezéseket!

A Forza Motorsport várhatóan még idén megjelenik PC-re és Xbox Series X/S-re.

6.
6.
Sophisticated Karen
#4: A FM3 ota vissza lehet tekerni az idot, annak kb 12 eve van. Nyomvonalat kell csak kovetni es a fektavok is jelezve vannak, van TC, ABS, stabilitas kontrol. Szinte vezeti a jatek onmagat ha bekapcsolsz mindent. Lehet hogy csak angolul kene megtanulni?
4.
4.
Ooorky
Gondolhatnának a szellemi fogyatékosokra is, nekem még nem sikerült egyetlen kört sem végigmenni kicsúszás nélkül egyik FM-ben sem.
3.
3.
crytek
Legalább lesz egy réteg aki nem látja hogy évről évre ugyanazt adják ki minimalista modosításokkal :)
2.
2.
Nothing
"Nem titok, hogy a Microsoft szívügye, hogy a testi fogyatékkal élők is éppen olyan nagyszerű játékélményben részesülhessenek, mint bárki más..."

Boldog lennék, ha tényleg így működne az üzleti világ, de ne legyünk már ennyire naívak. Ez szimpla és nyers (mondanám, hogy olcsó is, de a MS-t ismerve biztos nem volt az...) promó/PR fogás.

A multicégek egyetlen szívügye a profit. Ezt nem kritikának szánom, ez tény.
1.
1.
Sophisticated Karen
Remélem új pályákra is jut idő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...