Kétmillió Dead Island 2 fogyott eddig

  • Írta: zoenn
  • 2023. május 24.
  • Biznisz
Link másolása
A svéd Embracer-csoport is közzétette a pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy ugyan a cég részvényei csökkentek, de a Dead Island 2 meglepően jól fogyott a múlt hónapi megjelenés óta.

A Reuters találata szerint az Embracer játékcég részvényei meredek zuhanásba kezdtek, miután egy "jelentős stratégiai partnerség" nem jött össze egy ismeretlen, de nagy vállalattal, ami 2 milliárd dolláros fejlesztési bevételt jelentett volna a svédeknek. Ennek eredményeként az Embracer részvényeinek értéke 40 százalékkal zuhant.

Az ügylet lehetővé tett volna egy sor nagy költségvetésű játék fejlesztését, javította volna a közép- és hosszútávú profitot és a cash flow kiszámíthatóságát a projektek időtartalma alatt. Nos ez kútba dől, és így számos fejlesztés alatt álló játék tervezett kiadását elhalasztották. Profitra is kevesebbre számítanak az aktuális pénzügyi évre vonatkozóan: 10-14 milliárd korona helyett csak 7-9 milliárdra. A pletykák szerint a Microsoft vagy az Amazon lehet az említett rejtélyes partner.

Az sem tett jót az Embracer részvényinek, hogy a Saints Row rebootját rosszul fogadta a közönség, ám pozitívum, hogy a Dead Island 2 eladásai világszerte meghaladták a 2 millió darabot. Csak az első hétvégén 1 millió ment el a zombis anyagból, a Deep Silver és a Plaion leányvállalatok tehát szépen hoztak a konyhára.

A cég azt is elárulta, hogy a Metro Exodusból már 8,5 millió kópia talált gazdára négy év alatt. A posztapokaliptikus játékkal már több mint 10 millióan játszottak.

Ami a közeljövő megjelenéseit illeti, a Payday 3, a Remnant 2 és Warhammer 40,000: Space Marine 2 még 2024. március vége előtt befutnak.

4.
4.
Br1sk
Egyszerü de nagyszerü. Nagyon jó
3.
3.
pucu9011
2.
2.
crytek
Megérdemlik, jó lett. Igaz az 1hez képes sokkal kisebb a pálya meg a game is rövidebb lett, de hozta amit kell
1.
1.
koffein
Elég baj. Egy unalmas fos lett ez a jāték. Nem tudom, hogy tudott a sajtòtol szinte mindenhol 8 pontot kapni. Egy repetitív, unalmas, nulla valtozatosàggal rendelkezö egy gomb nyomkodos jâték lett. Kār volt érte kiadni a pénzt. Jòl āt lettünk ejtve a fizetett tesztekkel. Soha többet nem veszek játekot amiböl nincs megjelenés elött demo vagy probalehetöség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...