Masszív leépítések a Real Racing fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2023. június 2.
  • Gyászhír
Link másolása
Durva elbocsátáshullám söpört végig a mobiljátékokban utazó Firemonkeys csapatánál: állítólag a dolgozók kétharmadának mondott fel az Electronic Arts. El is vették tőlük a Real Racing 3 és a NFS: No Limits támogatását.

A Kotaku ausztrál részlege szerint az EA a Firemonkeys stúdió dolgozóinak akár kétharmadát is szélnek ereszthette. Egyelőre pletykáról van szó, hivatalos megerősítés nem érkezett. A legtöbben a csapat melbourne-i irodájából kerültek az utcára. A csapat mobilos EA-projekten dolgozott, köztük a Real Racing 3-on, a Need for Speed: No Limitsen  és a The Sims FreePlayen. 

Noha a Firemonkeys nem zárják be, jelenleg csak a The Sims Freeplayen dolgoznak tovább, a két versenyjátékuk fejlesztését az indiai EA Hyderabad veszi át. Nem ez az első eset, hogy a Firemonkeys nehézségekkel néz szembe: 2019-ben törölték a Real Racing 4 munkálatait, így 50 munkahely szűnt meg náluk, majd két évvel később a The Sims Mobile fejlesztését is elvették tőlük.

A jelenlegi megszorítások azután történtek, hogy az EA vezetője, Andrew Wilson megerősítette, hogy a vállalat idén átstrukturálja magát, így várhatóan körülbelül 775 dolgozónak mondanak fel világszerte.

1.
1.
crytek
Sajnálom hogy a Real Racing nincs pcre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...