Capcom: melyik Resident Evilből legyen még remake?

  • Írta: szlav
  • 2023. június 4.
  • Hír
Link másolása
Hatalmas sikernek örvendenek a régi Resident Evil-játékok újrázásai, a negyedik rész remake-je után azonban már kérdéses, hogy melyik rész érdemel még felújítást. A Capcom a játékosokat kérdezi erről.

A kritikusok köreiben, a játékosoknál, és nem utolsó sorban a kasszáknál is hatalmas sikert arattak a korábbi Resident Evil-játékok remake-jei. Eddig három számozott epizód, a Resident Evil 2, 3 és 4 kapott teljesen újraírt, modernizált változatot, lassan azonban utoléri magát a széria, hiszen sokan már a teljesen 3D-s környezetben, TPS-irányítással operáló 2005-ös Resident Evil 4-et is a modern játékok közé sorolták volna. Ne feledjük, hogy az eredeti Resident Evil 2 és 3 még fix kamerás címek voltak, ezeket pedig manapság már nehezen emészti meg a fiatalabb játékosok gyomra.

Az kétségtelen, hogy a Capcom nem szeretné abbahagyni a Resident Evil-játékok felújítását, az azonban számukra is kérdéses, hogy melyik játék érdemel még komplett remake-et. A Resident Evil 5 már egy igazán modern cím, egyenesen a hetedik konzolgenerációból, így akár az is adná magát, hogy egy másik, esetlegesen spinoff-címet vegyen elő újra a japán stúdió. Sokan látnák szívesen a közösségkedvenc státuszt élvező, szintén fix kamerás Code: Veronica remake-jét, de a Resident Evil 0 és Resident Evil 1 történeteit is csak az archaikus irányítási sémával élhettük át eddig.

Ha nektek is van véleményetek a dologról, akkor azt ne tartsátok magatokban! A Capcom ezen az űrlapon gyűjti a játékosok álláspontját arról, hogy melyik Resident Evil érdemli meg legközelebb a teljes modernizálást.

20.
20.
suresz
én a resi 5-öt írtam be!
18.
18.
Csoki80
17.
17.
JackBauer7
Pedig az eddigi receptet, sikerszériát nem fogják megszakítani. Szerintem az 5 még egész élvezhető volt, ott is csak az a fránya irányítás volt a gond. Mibe, hogy az lesz a következő (persze a 9-cel párhuzamosan). Jó volt a sztori, a helyszínek, mehetne újra a co-op is. :) Hogy őszinte legyek, a Resi 5 jó lenne úgy ahogy van, ha lehetne benne menet közben is lövöldözni. :))))
16.
16.
Yanez
#13: Amondó vagyok, hogy a Resi 1 kap egy modern remake-t. Minimum olyasmit, mint a 2-ik és 3-ik rész.
15.
15.
KratoS
Jó ötlet! Szerintem készítsék el újra a harmadikat, csak most normálisan.
14.
14.
Nothing
#11: Igen, először Dreamcaston jelent meg, majd felturbózva kiadták PS2-re is (ekkor kapta az "X" jelzést a címben).
13.
13.
crytek
#12: Szerintem mivel már van az a felújítás nem fog még egyszer újat készíteni a capcom..
Van még resi ami nem kapott semmit + a dinok is ott vannak még.. meg eleve a "külön" szálas resik is elég jól mennek szóval én nem várnám már az elsőt új verzióban
12.
12.
Yanez
#9: Pontosan úgy érti Yanez, ahogyan írod. :)
11.
11.
Darksiders84
#2: Én úgy emlékszem, hogy először csak Sega Dreamcasten volt elérhető arra jelent meg
10.
10.
JinjeR
R.E.mélem ezek közül lesz valamelyik.
Resident Evil Code: Veronica (X)
Resident Evil 0
Resident Evil 1
9.
9.
xanatos0911
#5: Nem. Gondolom úgy érti Yanez, hogy úgy legyen felújítva, mint a 2-3-4 remake sorozat, nem pedig HD remaster-ként, ahogy a 2015-ös lett felújítva. Az első tényleges remake a Resi 2 volt 2019-ben, annak a sikere indította el ezt az egész vonatot.
8.
8.
crytek
7.
7.
TrishtanAG
#5: Az a 2002-es, Gamecube-ra megjelent remake sima HD kiadása volt.
6.
6.
zoli12i
1. részt! + jöhet bele egyúttal a 0.
5.
5.
crytek
#4: Totál nem értek hozzá meg nem is toltam csak a 4-5-6-7-et de a 2015-ös Resident Evil kiadás az nem az volt akkor?
4.
4.
Yanez
Az első rész modern köntösbe való varázslásáért, akár valaki fél karját is odaadnám.
3.
3.
crytek
Kiváncsi leszek a végeredményt közzé teszik-e hogy melyik részre szavaztak többen. Részemről Code Veronica. Megvan boxon de azzal a kinézettel meg irányítással 30 méterig bírtam és takarodott is le a boxomról.
2.
2.
Raam989
#1: Van egy generáció, akinek elég nagy élmény volt a code vera. Ps1 korszak után, ez volt az első rezi játék, ami már ps2-re jelent meg és elég b.szo grafikája volt akkoriban.
1.
1.
Nothing
Az ötöst szerintem is korai lenne még felújítani. A Code: Veronica népszerűsége előtt kissé értetlenül állok, szerintem langyos középszer béna sztorival és karakterekkel. Én a helyükben inkább az Outbreak spinoffra mozdulnék rá. Az volt az utolsó igazán Resi stílusú Resi és eleve online-ra épült, amit anno csak nagyon kevesen tudtak kipróbálni. Adja magát egy modernizáció.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...