A Sega egyik vezetője szerint a blokklánc játékok unalmasak

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 8.
  • Biznisz
Link másolása
Az play-to-earn modell unalmas, mivel a játékmenet nem szórakoztató, állítja a japán kiadó egyik vezetője, ennek ellenére nem zárkóznak el teljesen az ilyen játékoktól.

A Bloomberg oldalán megjelent cikkben részletezte nézőpontját Shuji Utsumi, aki szerint a play-to-earn játékok legnagyobb hibája, hogy a játékmenet, az akció háttérbe szorul, és hát "mi értelme egy játéknak, ha nem szórakoztató?"

A vállalat a legnagyobb franchise-ait távol fogja tartani a blokklánctól, ám a külső fejlesztőknek megengedheti, hogy a kisebb címek felhasználásával készítsenek ilyen játékokat, kvázi teszt jelleggel. Azonban sem új franchise-t, sem pedig olyan neveket, mint Sonic nem fogunk látni az NFT-kripto-blokklánc tengelyen.

Mivel a Sega a Square Enix mellett a fenti technológiák egyik fő szószólója volt pár éve, ezért erős váltásnak tűnik az ilyen mértékű elhatárolódás, de nem meglepő. Ha valaki figyelemmel kísérte a NFT-piacot, az tudja, hogy a tavalyi év slágere és a jövő nagy ígéretének számító tokenek gyakorlatilag olyan mértékben elvesztették az értéküket, hogy aki csak teheti, megpróbál megszabadulni tőlük. A kripto-piac alakulása sem segített a play-to-earn játékokon, bár úgy látszik, hogy nem minden cég ért ezzel egyet, a Ubisoft nem olyan régen jelentett be az első blokkláncot használó játékát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...