Ilyet lett volna az elkaszált Immortals 2

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 22.
  • Hír
Link másolása
A Wind Waker és az Elden Ring szerelemgyerek a polinéziai szigetvilágban és mitológiába. Ha eddig nem sirattuk eléggé az elkaszált projektet, akkor majd most fogjuk.

Ahogy arról még júliusban írtunk, a Ubisoft elkaszálta a kritikusok és játékosok által is szeretett Immortals: Fenyx Rising folytatását egy készülő Assassin's Creed-játék miatt. A dolog már azért is ironikus, mert előbbi egy, a kiadó palettáján abszolút frissnek ható alkotás volt, míg az AC-franchise megint kezdi a túlszaturáltság érzetét kelteni.

Ha eddig nem sajnáltuk, hogy a játékot elkaszálták, akkor majd most fogjuk. A készülőben lévő folytatásra számos elemet lecseréltek volna, kezdve a settinggel: a görög mitológiai helyszínek helyett ezúttal a polinéziai szigetvilágban kalandoztunk volna hajónkkal, mint ahogy a The Legend of Zelda: Wind Wakerben. Elbúcsúztunk volna a narrátortól és a rajzfilmes grafika is valamivel realistább irányt vett volna.

A másik nagy változás, hogy a térképet nem terítették volna be a különböző jelölések, az Elden Ringhez hasonlóan a mi feladatunk lett volna felfedezni a nyílt világot, "megtalálni a saját utunkat". Persze maradt volna pár ismerős elem is: ezúttal is isteneken kellett volna segítenünk, ezáltal új képességekre és erőkre téve szert, megmaradt volna a hack-and-slash játékmenet, és természetesen hősünk külsejét, nemét és hangját is ugyan úgy testre szabhattuk volna. Döntéseink hatással lettek volna a tájra, attól függően, hogy a történetet milyen irányba vittük volna el, más-más környezeteket teremthettünk volna. Az is felmerült, hogy folytatás helyett eredeti IP-ként kellett volna megjelentetni.

Az igazán szívfájdító, hogy mennyire közel járhattak a megjelenéshez, az Axios szerint tavasszal a Ubisoft Québec-nél már megvolt egy, egyelőre belső használatú demó is. A döntés, miszerint átcsoportosították a fejlesztőket és törölték a projektjüket, váratlan volt, még ha érthető is a kiadó pénzügyi veszteségei okán. Kérdés, hogy ha a bejelentett Assassin's Creed játékok jól teljesítenek, akkor Ubisoft visszatérhet-e az Immortalshoz, hogy sorozattá bővítse azt?

3.
3.
Spazz Maticus
#1: Azt ne felejtsd el, hogy bár a cég párizsi székhelyű, részvényeinek jelentős része amerikai kézben van, illetve a globál "sales per legion" összegének, azaz teljes bevételeinek több mint fele az amerikai piacról származik...

Nem tudom mennyire vagy otthon ebben, de csak mondom az USA piacain szereplő cégek jellemző stratégiája a "fast profit", a rövid távú gyors bevételek...;)

Gondolom nem kell ezt magyaráznom tovább, amíg ezek az általad is említett "copypaste" szarok biztosra vehetően gyors és jelentős bevételeket hoznak az előrendelések magas számával pusztán ügyes PR-politikát alkalmazva, (megjelenés előtti széthype-olás) addig kevés teret fognak engedni bármiféle kreativitásnak, ugyanis az előzőekhez képest az csak szimpla piaci kockázat számukra...

Itt elsősorban a fogyasztói piac (és elsősorban az észak amerikai piacra gondolok, mi itt európában a kisebb vásárlóerőnk miatt kevesebbet nyomunk nekik a latban.) vásárlási szokásainak kell megváltoznia, -értsd : nem beszopni a hype-ot, és tömegesen előrendelni az ilyen AC 2348-kat - és akkor lesz megint Immortals 2-is újra, úgyhogy nem elment az eszük, csak (természetesen) a pénzünk addig jobban érdekli őket mint az ízlésünk, amíg minden copypaste szart kifizetünk gondolkodás és kritika nélkül ( ezt általánosságban írom )...XD
2.
2.
Doomsayer
Ilyet sem mondtam már vagy 10 éve egy Ubi játékra sem, de a fentiek tényleg jól hangzanak... illetve hangzottak volna.

Így viszont, hogy törölték, és jön az Avatar témájú Far Cry és a Star Wars témájú Watch Dogs, így viszont tipikusan Ubi-san hangzik.
1.
1.
HMoody
Az ubinak teljesen elment az esze. Végre leraktak egy játékot, amin érződött a törődés és indulhatott volna egy új franchise. De nem, nekik majdnem készen el kellett kasználni copypastákért. Igazán kár érte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...