Sztrájkolhatnak a videójáték-színészek is

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 2.
  • Hír
Link másolása
A SAG-AFTRA kilátásba helyezte, hogy olyan cégeknél is sztrájkra szólítanak fel, mint a Take Two vagy a Warner, mivel nem sikerült megállapodniuk a videójátékos színészek érdekeit illetően.

A hónapok óta tartó írói és színészi sztrájk hatására Hollywood működése gyakorlatilag a földbe állt, olyan filmeket halasztottak el, mint a Miles Morales-trilógia harmadik részét, leállították a Deadpool 3 forgatását, leálltak a Thunderbolts munkálatai, de a Dűne második része is később érkezik majd. Ezek ellenére még mindig nem úgy fest, hogy a sztrájkolók elérték volna azt, amit célul tűztek maguk elé.

Most pedig úgy látszik, hogy bővíteni akarják a kört, és szeretnék bevonni a videójáték-ipar színészeit is, legalábbis a DiscussingFilm X-posztja szerint. A sztrájkra való felhívás olyan cégeket érint, mint az Activision, az EA, az Epic Games, az Insomniac Games, a Take Two és Warner Bros. A hír hallatán a poszt kommentszekciójában azonnal megjelentek azok a vélemények, amelyek szerint ez csak ártani fog a megjelenéseknek, és az amúgy is hosszú ideje készülő, várva várt játékok még később érkeznek majd.

Egyelőre nem tudni, hogy ki fog csatlakozni a sztrájkhoz, és hogy azok az milyen mértékben fogják érinteni a játékok megjelenését. Feltételezhetően a Marvel's Spider-Man 2 már a fejlesztés azon szakaszában van, ahol már a szinkronmunka nagy valószínűséggel készen van, de a másik cím, ami a kommentelőknek is eszébe jutott, az a Grand Theft Auto 6. A még hivatalosan be sem jelentett játékot jó eséllyel komolyabban érintheti egy esetleges sztrájk.

Természetesen a film- és videójáték-ipar dolgozóinak érdekképviselete és követeléseik nem irreálisak, és maga a sztrájk is dicsérendő fellépés a cégvezetőkkel szemben, azonban egyelőre úgy fest, hogy eredménytelennek bizonyul a dolog. Akárhogy is lesz, az egyetlen, amit tehetünk, az az, hogy várunk.

7.
7.
BrockSamson
#6: Barki sztajkol a vilagban, valaki mindig kifejti, hogy ugyis tul van fizetve meg ertektelen a munkaja.
6.
6.
delphijos
#2: Már a múltkor is írtam valakinek a színész sztrájk cikknél. Utána kell nézni mielőtt hülyeséget kommentel az ember. Nem az A listás színészek meg írok keveslik a milliókat…. De egyszerűbb osztani az észt hogy “mit sírnak amikor hülyére vannak fizetve”….
5.
5.
TrishtanAG
#2: Minimális munkát végez egy creative és story writer? Hát persze. Elvégre a játékfejlesztés sztoris része abból áll, hogy random szavakat rakunk egymás után, és kész is. Még véletlenül sem szükséges példéul egy kildogozott háttér lore hozzá (amit huszonnyolcszor kell átírni, miközben a direktor ötödjére találja ki, hogy szóljon inkább bármi másról, a grafikus meg, hogy nem tud robotokat modellezni, így inkább sellők legyenek benne). Arról nem is beszélve, hogy a munkája legalább fele megy ezek miatt a kukába, plusz a munkatársak utálják, mert "megnehezíti" az életüket, a játokosok meg azért, mert nem tetszik nekik a végleges játék. Igazi nyugdíjas állommeló, hatalmas fizetésekkel...

A követeléseik pedig ugyanazok, mit a filmiparban: ne használhassák fel a cégek az eddigi munkáikat arra, hogy AI-val helyettesítsék őket anélkül, hogy ők ebből egy fillért is látnának.
4.
4.
markoci555
végre lesz valamire fogni a sok csúszást...
3.
3.
csongor1996
Ha a színész sztárjk miatt késne egy játék, legalább a fejlesztőknek több ideje lenne foglalkozni vele :D
2.
2.
Nothing
A követeléseik nem irreálisak?
Lehet amúgy tudni, pontosan mik is ezek a követelések azon kívül, hogy a minimális "munkát", amit eddig végeztek, honorálják az eddiginél is irreálisabban + a fényesre nyalt valaguk még fényesebb legyen?
1.
1.
Shao Kahn
Ne ne már! Nekem már színész-író sztrájk is nagy lelki sérülést okoz, mert jó pár tervezett filmem is nagy késleltetés áldozata lett! A videójátékok között is tonnányi ps5 játék megjelenését várom ebben az évben még, ha ezek is késnének azt már nem élném túl!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...