Az Embracer fontolgatja a Gearbox eladását

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. szeptember 11.
  • Pletyka
Link másolása
2023 júniusában az Embracer Group átfogó szerkezetátalakítási programot jelentett be, hogy kilábaljon az elmúlt évek nagy kiadási hullámából és végre újból egyenesbe jöjjön. Vajon áldozatul esik a Gearbox is?

Úgy néz ki, hogy az Embracer Group hamarosan egy újabb stúdiójától búcsúzik el. 2023. júniusában a vállalat egy átfogó szerkezetátalakítási programot jelentett be, aminek korábban már több áldozata is volt. Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a közelmúltban az Embracer kiadásai rohamosan megnövekedtek, a részvényárfolyam pedig 40 százalékos esésnek indult. A Reuters új jelentése szerint a Borderlands-játéksorozatot is fejlesztő Gearbox Entertainment lesz a következő stúdió, amitől az Embracer megválik.

Az Embracer állítólag a Goldman Sachs és az Aream & Co befektetési bankokkal együttműködve vizsgálja az eladás lehetőségét, és a cikk forrásai szerint a vállalat már ajánlatot is kapott. Pedig még nem rég óta muzsikál együtt a két cég, az Embracer 2021-ben vásárolta fel a Tiny Tina's Wonderlands és a Borderlands játékokat is fejlesztő stúdiót.

1.
1.
crytek
Ez mindegy kihez kerül nem igen mozgatnak a címek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...