A Battlefield alá rendelték a Criterion Games csapatát

  • Írta: szlav
  • 2023. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
A Burnout- és Need for Speed-játékok fejlesztőcsapata korábban is besegített a korábbi Battlefieldek fejlesztésénél, mostantól azonban hivatalosan is támogatóstúdióvá válnak Vince Zampella vezetése alatt.

A tavalyi év végén mérsékelt sikerrel érkezett meg a Need for Speed: Unbound, és habár az Electronic Arts továbbra sem engedi el a franchise-t, a játékot fejlesztő Criterion Games elsődleges feladata mostantól valami egészen más lesz. A vezetőség ugyanis kihúzta a stúdiót az EA Sports ernyője alól (itt készülnek a versenyjátékok is), majd áthelyezték őket a nagyobb EA Entertainment égisze alá, mégpedig egyetlen céllal: hogy támogatóstúdióként besegítsenek a következő Battlefield fejlesztésébe. A GamesIndustry.biz jelentése szerint az átszervezés nem jár leépítésekkel.

"Ahogy már korábban megemlítettük: százszázalékosan a Battlefield mögött állunk. Ma a Criterion is csatlakozott azon világklasszis csapatok közé, akik célja az, hogy elhozzák a franchise új jövőjét. A stúdió nagyrésze a DICE, a Ripple Effect és a Ridgeline oldalán fog dolgozni, Byron Beedle franchisemenedzser keze alatt." - közölte egy blogposztban Vince Zampellla.

"A Criterion tapasztalata a Battlefielddel, a technológiánkkal és a kiemelkedő játékok fejlesztésével kapcsolatban azonnali pozitív hatást gyakorol majd a Battlefield 2042-n való további munkánk során, és ahogy folytatjuk a nagyobb, összefüggő Battlefield-univerzum előkészítő munkálatait. Nincs is jobb stúdió, amelyik csatlakozhatna hozzánk ezen az úton, és nem is lehetnék izgatottabb." - folytatta Zampella.

A fentiek hallatán nem okolnánk azokat, akik már keresztet vetnének a Need for Speed sorsára, az EA vezető menedzsere azonban biztosított mindenkit: nem feledkeznek el a nagy múltú versenyszériáról sem:

"A Need for Speed következő részének munkálatai is folytatódnak. Sokan ismerhetik a játékokkal kapcsolatos múltamat, hiszen rendkívül tehetséges csapatokkal dolgoztam együtt az Apex Legends, a Titanfall és a Star Wars Jedi játékokon itt az Electronic Artsnál. De azt talán nem tudjátok, hogy szenvedélyem az autóvezetés, ami szintén tökéletes választássá teszi a Criteriont számomra, hogy egy újabb műfajjal ismerkedjek a játékokban, amit imádok."

Úgy tűnik tehát, hogy a Criterion Games korábbi munkálatai a Battlefield- és Battlefront-játékokon gyümölcsözőbb volt, mint a Need for Speedre szánt idő. Habár Zampella nem tett közvetlen említést az EA másik nagy versenyjáték-fejlesztő csapatáról, a Codemastersről, nem lepődnénk meg, ha előbb-utóbb ez a franchise is hozzájuk kerülne az F1 és a WRC mellett.

5.
5.
crytek
#4: Aha csak az a gond hogy aki várja a remake-eket az nem fog sírni ha jön :)
Meg játszani is az fog vele aki várja és nem az aki sír meg szarozza
4.
4.
delphijos
#2: Ja az lehet, csak ha meg az jönne, azért kapnák az ívet hogy “csak reboot meg remake jön”. Rendszeresen olvasok ilyen remake ötleteket, aztán meg ha BÁRMIBÖL az jön, ott a sírás hogy “remake lehúzás”.
3.
3.
Low Noise
crytek: Ja, ja azok is jók lennének, de inkább új rész jöhetne BC-ből, meg Mass Effect4 is már rég kijöhetett volna, ha időben elkezdenek vele foglalkozni, ja meg egy Mirror"s Edge 3 az nekem bejönne.
2.
2.
crytek
#1: EA-nél hülyék dolgoznak sajnos.

BC 1-2 Remake-el már széttarolták volna a piacot...de nem helyette szenvednek
1.
1.
Low Noise
Jöjjön végre egy modern singleplayer Battlefield, de jó is lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...