"Elkerülhetetlen" a Game Pass drágulása

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 24.
  • Biznisz
Link másolása
Phil Spencer a Tokyo Game Show után beszélt egy helyi lapnak a szolgáltatás jövőjéről a jelenlegi gazdasági helyzetben, és hát nem meglepő a felvázolt jövőkép.

Az Xbox legnagyobb dobása egyértelműen a Game Pass, a szolgáltatás nagyobb figyelmet élvez, mint a Microsoft teljes árú játékeladásai. Épp ezért jelentős, amikor megszüntetik az 1 eurós akciójukat, vagy éppen visszahozzák azt némi megkötéssel. Amikor pedig emeltek az áron, a fél internet felhördült. Persze, még az emelés után is a fogyasztók szempontjából legjobb ajánlatról beszélhetünk.

Viszont Phil Spencer egy, a Tokyo Game Show után adott interjúban kénytelen volt megerősíteni azt, amire mindenki számított: a Game Pass ára előbb-utóbb emelkedni fog. Persze, a magyarázat nem az, hogy a Microsoft ördögi terve szerint mindenkit becsábít a szolgáltatásába, hogy aztán megsarcolja a játékosokat, egyszerűen csak a gazdasági helyzetet követnék csakúgy, mint legutóbb. Spencer nem árulta el, hogy mikorra várható és milyen mértékű lesz az emelés, csak annyi biztos, hogy egyszer érkezni fog.

7.
7.
delphijos
#3: De bakker, nehogy még mindig itt tartsunk. Ezek kapitalista cégek. Jól mondja most Crytek, ha az Excel szerint 100 pénzt spórol a cég valamin, meglépik. Persze, ezer más helyen meg pénzszórás megy, mert ahhoz már túl nagyok hogy minden racionális legyen. És ha kiszámolják hogy az áremeléssel az emiatt lemondók mellett is több a bevétel, akkor ez lesz. Olyan nincs egy cégnél hogy “ennyi elég”.
6.
6.
crytek
#5: Félrement ismét...,de nem gond. Napi beszólás megvolt. Pipáld a noteszban
Nem mellesleg egy cég cigánykodását az irodában ülő és kb az azt el sem hagyó is tudja,de ezekszrint neked még munkahelyed sincs
5.
5.
Ooorky
#4: "Ezért jó nagy multinál dolgozni, mert ha ezt más mondja lehet kiröhögöm és nem hiszem el ,de ez a valóság ami komoly tényeken alapszik"

Na igen, nagy multik portásai a legtájékozottabb emberek a cég működésével kapcsolatban.
4.
4.
crytek
#3: Sokan azt hisszük (és mindig kiderül hogy tévesen) ,hogy az ilyen multimilliárdos cégeknek a pénz a legkevesebb. Mégis ők is árakat emelnek több ezres leépíteseket csinálnak stb.
A cég ahol dolgozom az is frankón milliárdokat keres évente több országban jelen van azt én meg mint melós látom hogy 50 ft-os dolgokon is sporolnak mert inkább az utángyártott ótvar szart veszik 30ft-ért ami akár az első használatnál kuka lehet de legalább nem 50 ft volt ami hónapokig kibirná. Annyi de annyi 100 milliók mennek el a faszságaikra hogy elképesztő...és emiatt a melós joggal sírhat hogy akkor legalább ezt a sok kidobott pénzt költhetnék a jobb munkakörülményekre ,de nem :)
Ezért jó nagy multinál dolgozni, mert ha ezt más mondja lehet kiröhögöm és nem hiszem el ,de ez a valóság ami komoly tényeken alapszik
3.
3.
tyber16
#2: Na nem mintha rászorulnának.
2.
2.
zoli12i
A Sony emelése után várható volt, hogy ők is be lengetik majd.
1.
1.
Ooorky
Havi 20€ fölött már inkább megveszem azt az évi 4-5 játékot ami érdekel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...