PC-re is megérkezhetnek a PlayStation Trófeák

  • Írta: szlav
  • 2023. október 15.
  • Pletyka
Link másolása
A szóbeszéd szerint hamarosan PC-re is megérkezhet a PlayStation Networkön használt trófearendszer. Ezzel egy közös platformra kerülhetnek konzolos és PC-s játékosok elért eredményei.

A témában igencsak jártas TrueTrophies hozta le az egyelőre csupán pletykaként kezelendő hírt, miszerint belátható időn belül PC-re is megérkeznek a PlayStation-játékok trófeái. A weboldal rezidens adatbányászai szerint a Sony jelenleg is teszteli a saját achievement-rendszerének azt a revízióját, amely a látottak alapján egy teljesen új, PC-n és PlayStation-konzolokon közös platformon egyesít majd a profilunkhoz tartozó, játékokban elért eredményeinket.

Az adatbányászok szerint ez a platform egyelőre csak a "PSPC" jelölést kapta - ez ugyebár lehet PlayStation PC, PlayStation Studios PC vagy akár egy teljesen más megnevezés is, egy azonban biztosnak tűnik: a PlayStation Networkön és a PlayStation Studios PC-s játékaival használt fiókunkat egyesítené ez az új szolgáltatás, egy helyen összegyűjtve a különböző platformokon megszerzett trófeákat.

Ezt már mi tesszük hozzá a történethez, de érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft szintén hasonló, közös rendszert használ az Xbox és a PC-s Microsoft Store között - konzolon és PC-n is egyetlen közös fiókot használhatunk, ez pedig nem csupán az achievementek gyűjtését, de a "Play Anywhere" címkével ellátott, bármely Microsoft-platformon játszható címek vásárlását, illetve a platformok közti cross-play játékot is nagyban megkönnyíti. Nem lepődnénk meg, ha a Sony ezen a téren, illetve akár a PC-s játékok árusítása terén is hasznosítaná a készülő PSPC platformját.

12.
12.
delphijos
#3: Ettől miért lenne több csaló ?
11.
11.
Yanez
#8: Pontosan. Azon kevés játékok egyike, ahol én is megszereztem a platinát. Az egyetlen időíényesebb trófea a sztori ujrázása volt, de azzal is eléggé gyorsan végeztem és ugye újból élveztem! Nekem biztos nem 10 óra + volt, mint krájteknek, de szerintem még a fele sem!
10.
10.
crytek
#8: Ki hogy csinálja.. én menet közben sose követem az acsikat. A game végén ütöm fel őket mit is kell csinálni..sokszor pl ezért újból végig kell tolnom a játékot mert főküldiben volt pl valami amit csak akkor lehet felszedni stb.
9.
9.
Marcus88
#7: Ez nem igaz köze nincs pl egy AC játékhoz-e téren.
A 8 kommentben szépen le is írja és nem kell több 10 órákat ülni értük,főleg ha fő küldik közben csinálva vannak akkor a végére érve nem sok minden marad.
8.
8.
DragonBleacPiece
#7: Legjobban megalkotott térkép a marvel's spider-man térképe mai napig így évek után is, nem egy open world szar hanem kellemesen felépített az egész, a karaktered mozgáskultúrája meg élvezet a kezednek miközben irányítod. Az elrejtett gyűjtögetnivalók az összesen 35 db hátizsák meg kb ugyanennyi épület amit lefényképezel, pár macskanős vagy ki a tököm az a csaj puzzle és kb 5 db kék mellékküldi. Legegyszerűbb 100%-om, sajnálom hogy neked nem jön be, nekem abszolút komfort és meló utáni megnyugtató játékom.
7.
7.
crytek
#6: Ez mindig is monoton munka volt és lesz is...
Pl ott a hiperszuper csúcs pókember (állítólag)... a főküldi jó volt..de az egy kaptafa mellékküldik meg a térképen +10 óra gyűjtőgetés a maxhoz moslék mod lehuzta a game-et és lett belőle egy unalmas szarság..
Miles Moralest már ki sem maxoltam...
6.
6.
Robilluma
#2: +1

A lényeg, hogy ne kelljen többször újrajátszani egy játékot a platinához. Vagy ha mégis, akkor az legyen egy lineáris játékélmény és ne egy nyílt világú móka. Egy Sekiro (kb az összes endinget vidd véghez) vagy RDR2 (nyúzd meg az összes élőlényt, szerezd meg a világ összes gyűjthető dolgát) sztem inkább méreg, mint élmény. De nekem azok is felejtősek, ahol tripla-hátraszaltó közben kell a hátam mögött, egy lövéssel leteríteni valakit aki éjfél után két perccel szídta az anyukámat.
Pont a héten sikerült platinázni a Forbidden Westet. Tökéletesen voltak balanszolva az acsik, vállalhatatlan vagy extra dolgokat nem kért a játék. És ha már 200+ órára beszippantott a game, nem volt kérdés a platináért pár apróság teljesítése. Nagyon jó volt a végére érni, de nagyon rossz érzés volt abbahagyni. :D
Remélem lehet majd potom összegért upgradelni a Complete Editionre a PS store-ban is valamikor.
5.
5.
DarkLord
1 Platinám van összesen, kb. ennyire érdekelt engem ez az egész játékos pályafutásom alatt... Az is valami olyan játék volt, ahol azért kaptál platinát, mert végigjátszottad :D Ha jól emlékszem a Batman: The Telltale Series volt.
3.
3.
Nothing
Eddig is tele volt csalókkal a rendszer, gondolom, ez most hatványozódni fog.
2.
2.
Yanez
#1: Nem ezek miatt kell játszani, de vannak jófélék, amelyek további játékra ösztönözhetnek, ezzel megspékelve a game szavatosságát, ami további élményt jelent. Amikor pl van egy olyan játék, ami annyira nagy élményt nyújt, hogy az ember nem akarja, hogy vége legyen, na akkor jön jól a dolog. Ilyenkor az ember képes az összeset megcsinálni, s megkapni érte a megérdemelt platinum trófeát.

Nem sok ilyen játék volt számomra eddig, de annál a néhánynál nagyon örültem, hogy extra feladatok (trófeák) vannak, és így tovább görgethetem a megunhatatlan alkotást.
1.
1.
Neo1989
Soha nem ezek miatt a felvillanó b… baszok miatt játszottam.
Semmi közük a játékélményhez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...