Több mint 300 millió példány kelt el eddig a Minecraftból

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 16.
  • Hír
Link másolása
A jövőre 15 éves játék óriási eredményt tudhat magáénak ezzel az eladási számmal, ráadásul a fejlesztők nem ülnek a babérjaikon, a franchise további frissítéseket és kiegészítőket kap.

2009-ben a Mojang útjára indított egy játékot, ami elsőre nagyon furcsa, indie projektnek tűnt: egy végtelen világ, amiben minden kockákból áll. A Lego-összehasonlítás már szinte az első perctől megvolt, főleg amikor 1:1-es arányban kezdték el megépíteni a világ híres történelmi épületeit.

A játék népszerűsége azóta is töretlen, nem is csoda, hogy a Microsoft fel is vásárolta a fejlesztőket. 2024-ben tölti be a játék a 15-öt, ennek apropóján pedig számos frissítést és DLC-t jelentettek be. November 7-én érkezik a Star Wars: Path of the Jedi a Minecraft Marketplace-be, de a Minecraft Legends is kap majd egy frissítést az év vége előtt. Jövőre pedig érkezik a Planet Earth III, a BBC Earth által készített DLC a Minecraft Education és a Marketplace kínálatába.

De ha ez nem lenne elég, akkor a készítők kiadtak egy statisztikát az egy hónap alatt végzett tevékenysége alapján, napi bontásban. Ennek apropója, hogy a játékból több mint 300 millió példányt adtak el eddig annak megjelenése óta. Hogy megfoghatóbb legyen ez a szám, hivatalos becslések szerint az USA népessége 2022-ben 335 millió volt.

1.
1.
crytek
Most már legalább tudjuk ha jóval 100+ millió fogy valamiből akkor azzal már a ms is haknizik..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...