Egy gótikus fantasy játék lehet Sam Lake következő nagy dobása

  • Írta: szlav
  • 2023. október 30.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az Alan Wake II atyja a frissen megjelent játék sikerei után sem akasztja szögre a kabátját. A Remedy alapítója és a stúdió rezidens írója egy nagy költségvetésű, sötét fantasy játék ötletét dédelgeti.

A GQ nagyszabású interjúja Sam Lake-kel, amellett, hogy az Alan Wake II megjelenése kapcsán időszerű volt, számos olyan érdekességre rávilágított, amelyet még a fiktív regényíró zseblámpáját szorítva sem láthattunk volna meg. A finn történetíró többek közt például azt is elárulta, hogy mennyire nehéz szülés volt az eredeti Alan Wake megalkotása a Max Payne-játékok árnyékában. Lake "a második album átkához" hasonlította a helyzetet, a történelem azonban egyértelműen azt mutatja, hogy a Remedy piszkosul jól járt azzal, hogy kockázatot vállalva belevágott a hátborzongató horror-thrillerbe.

Azonban a Max Payne, az Alan Wake és a Control után is van hova tovább: Same Lake szerencsére egyáltalán nem tervezi még a nyugdíjba vonulást. Habár az író kijelentette, hogy nem tervezi azt, hogy az élete utolsó perceit is a játékipar kavalkádjában töltse, akadnak még bőven olyan történetek, amelyeket mindenképp el szeretne mesélni videojáték formájában.

Az egyik ilyen történetre pedig már némi konkrétumot is tudott mondani az úriember: "Az egyik [ötletem] egy teljesen őrült, hatalmas költségvetésű, sötét gótikus fantasy volt, amit még nem használtam fel semmihez..." - szórta el a morzsát Sam Lake a GQ interjújában.

Úgy tűnik tehát, hogy az Alan Wake II befejeztével és a készülő Control 2 fejlesztése mellett egy újabb elképesztő irányváltásra készül Sam Lake és a Remedy. A kérdés már csupán az, hogy ez a teljesen elborult, sötét hangulatú fantasy játék is csatlakozik-e a Remedy lazán összekötött univerzumához?

10.
10.
coderman
Hatalmas csalodas az Alan Wake 2. Lassu, unalmas maszkalas orakon at, keves helyszin, a sztory teljesen szetesik ezer darabra. Giccses musical betetek, nem ertek hogyan gondoltak ezt... Es mindenki romma dicseri....
9.
9.
csongor1996
#6: A gameplayt szidja altalában, akinek nem tetszik. Alan Wake-re is írják hogy repetitív stb, de nemtom, én végigvittem mindkettőt már többször, a hangulat javította a gameplayt is. Quantum Break-ben meg simán jó a gameplay szerintem azokkal a képességekkel.
8.
8.
Doomsayer
#7: Bent van Game Pass-ben.
7.
7.
memoryman
#3: Azzl még nem játszottam. Tudok róla, fent van a listámon, de még nem játszottam vele. Ezért hagytam ki.
6.
6.
Doomsayer
#4: Semmi értelme nincs nem szeretni azt a játékot, full mestermű. Karcol egy vonalat az agyadba. De amúgy az AW2 sem kismiska az okosság szempontjából. Az Initiation 4: We Sing fejezethez hasonlót, vagy egyáltalán, valami erre irányuló próbálkozást én még nem láttam a játékiparban. Nem igazán hittem, hogy ebben a fullon elborult stílusban le lehet hagyni a Control hamutartó labirintus részét, de hallod... nem találok szavakat :)
5.
5.
Low Noise
Fantazit nem szeretem, jobb lenne egy Quantum Break 2.
4.
4.
csongor1996
#3: Azt sokan nem szeretik, de én is imádtam.
3.
3.
Doomsayer
#1: Meg a Quantum Break is állat.
2.
2.
Parano1d
És ne felejtsük el, hogy a minőség ellenére nem bőrlehúzó 70-80 Eurós kezdőáron árulják.
Sajnos megint nem fognak labdába rúgni az év játéka átadáson, mint annó a Control sem, mert ugye idén jelent meg az aktuális Zelda, és a Baldur's Gate is rohadt jó lett, de megérdemelnének már valamit.
1.
1.
memoryman
A Max Payne az Alan Wake és a Control is rohadt jó játék! Szeretettel várjuk a többit is!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...