Érkezhet a The Last of Us: Part II PlayStation 5 verziója?

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 17.
  • Pletyka
Link másolása
Egyelőre nincs hivatalosan megerősítve a dolog, de nem kizárt, hogy a The Game Awards műsorán jelentik majd be a játék jelen generációs változatának érkezését.

A The Last of Us: Part I óta várják a sorozat rajongói, hogy a megosztó második rész is megkapja végre az újgenerációs kezelést a Sonytól. Idáig hiába, azonban egy friss poszt alapján újra fellángolt a remény lángja. Az X-en közzétett bejegyzés igen csak szűkszavú, ám a zöld pipa a "PS5" rövidítés eléggé árulkodó.

A The Last of Us második része anno sokaknál kiverte a biztosítékot, ettől függetlenül úgy kritikailag, mint anyagilag is sikeres játékról beszélhetünk. Az első rész PlayStation 5 verziójának megjelenése heves vitákat váltott ki, mondván egy felújított PlayStation 3-as címről van még mindig szó, ettől független ez a verzió is jól fogyott.

Amennyiben igaz a hír, akkor a Sony már legalább kettő, állítólagos bejelentéssel készülhet a decemberi díjátadóra, egyik ebből a The Last of Us: Part II frissítése, a másik a God of War Ragnarök állítólagos DLC-je, ami akár önálló játék is lehet (lásd Marvel's Spider-Man: Miles Morales).

32.
32.
crytek
#14: Sokan úgy vannak vele minek szarakodjanak a vr-re fejlesztéssel ami a piac max 10%át fedi le mintsem fejleszzenek egy nem vr címet ami ha jó sokkal többen vesznek mint egy vr cuccot. Hidd el ha a rendszer azt mutatná hogy vr szemcsi a piac 80%nak van kb mindennek is lenne vr verziója. De amíg moslék drágák ezek a szerkezetek nem fog elterjedni ennyire.
31.
31.
delphijos
#20: “ De, nagyon is elbírna a piac és ez most is látszik. Ezt a full haszontalan Sony kütyüt is kb. már az összeset elő rendelték Japánban. Pedig ez tényleg nem tud semmit. Ugyanakkor a Steam és az Asus cuccok is jól mennek.”

Ez egész más. Egyik se ÚJ platform, nem kell hónapokat / éveket várni mire valami minimal library összejön rá, meg nem kell KÜLÖN a megvenni a játékokat. Nem mindegy hogy veszek egy Steam Deck-et, és tolom a játékaimat rögtön kvázi bármelyiket , mint hogy megveszem, van 5-10-20 nyitócím , ha valamelyik meg is van másra, vehetem meg újra , a többire meg várhatok hogy esetleg portolják. És ugyanez igaz a fejlesztőkre is.
30.
30.
Ca$Hman
Ezt a nintendo dolgot hasonlóan látjuk, nekem volt 3DS, és a ezemem kifolyt a látványtól, és nem tudtam egyik játékukat se szeretni a marion kívül. Abból is csak a 2D jött be. Zeldát nyomtam haver switchén, az se adta nekem. PS vitát imádtam, de ugye mivel magára hagyták, nemtom mernék e venni mondjuk egy PSP2-t.
Viszont tuti, hogy arra lennének gamek, azért Little big planet, killzone mercenary, ac liberaton, gravity rush, UC, ezektől leesett az állam vitán, meg az oled kijelző gyönyörű volt, és a felbontás se 240pvolt mint nintendon.
29.
29.
zoli12i
#28: Persze, szoktam védeni a Sony-t ha agyhalottak, indokolatlanul támadják be. Itt azért sokszor előfordul. De én ennél nem megyek tovább, mert én pl. nem tartok magömlést egy Sony játék miatt sehol, főleg ha nem is játszottam vele.

Én pl. azért szavaztam bizalmat nekik, mert ők az a kiadó, akik AAA fronton tesznek le játékokat mennyiségben. Én ilyen egyszerűen működők, annak a gépét veszem meg, aki játékot rak le. És ők évente előállnak valamivel.

Boxot is vennék ha történne rajta valami. Nintendo más, ott egyelőre a gyenge hardver miatt nem veszek.

Az hogy nem elég változatosak a címek a PSnél az egy elfogadható kritika. Nyilván elég sok a folytatás és a remake is. De itt legalább történik valami. Hátha az új fejes Jimbo után odabassz.
28.
28.
Ca$Hman
Azt inkább ne is hozd fel, elsők között vettem Vitát, és imádtam. Aztán jól meg is szoptam vele. Megérte bizalmat fektetnem a Sonyba :) Nem volt célom egyébként, azt állítani, egyik jobb vagy rosszabb mint a másik, csak lent volt egy diskurzus , hogykollega pl Bloodborne miatt vett ps-t ami egy zsir új only volt, most meg kiadnak 3 folytatást full kommersz gamekből, jön egy pc-s port, aztán majd remakelik valamikor. Neked sok sony párt kommented van, ezért kérdeztelektéged, ezen mi a faxt lehet imádni? Ps3/4 korszak elején csomó újdonság volt. Erre írtam ms se jobb, nehogy az legyen bármelyik miatt vitát akarok. Simán csak, nem értem, mit lehet szeretni még bármelyiken is, hátha hozol belém egy kis lelkesedést, azért kérdeztelek.
27.
27.
zoli12i
#26: Itt egy handheld piaci viszonyokról toltunk diskurzust. Hogy 1 szereplős jelenleg az egész.
De te elkezdesz másra mutogatni, hogy “de hát bezzeg ők sem jobbak”.
Legyen így, elfogadom. De továbbra is az a véleményem, hogy másnak is lenne itt esélye. Közben a Sony kézi kütyü már nem is kapható konkrétan.
26.
26.
Ca$Hman
Zoli: Nem erőlködés, csak nem értem mit kell annyira védeni a Sonyn, mikor e téren ők is full gyengék az utóbbi pár évben a 3 szerintem valóban minőségi, de semmi húde nagy friss extrák nélküli folytatásukon kívül. Szerintem az MS is ratyi, a nintendo meg nem érdekel. Mind egy rakás unalmas szar, és csak azért para, mert csomó jó régi brandje van mindkét cégnek, msnek még pénze is. Nem értem nekik miért ne érné meg kinyalni a rajongók seggét, nem belőlünk élnek, bmeg?
25.
25.
zoli12i
#24: Nem értem az erőlködésedet. Fanboy irányba totál felesleges is elvinni. Gondolom csak szeretnél egy jó vitát generálni.
Másfelől én nem állítottam olyat, hogy a Sony-nál olyan nagyon változatosak lennének.
24.
24.
Ca$Hman
Zoli: Én régen Ps fan voltam, ma már nem. Bár annak kellene lennem, elvégre nemcsak nézd a hátam kaptafa gamek jönnek, hanem van értelmes Killzone, király multival, van király Resistance, egy zsír only story FPS, juhú, amúgy tényleg, tök jó remaket kapott a Resistance trilógia is, az új Motorstorm is marhajó, le a kalappal, a sok potenciállal bíró Infamous folytatás előtt is, az Order folytatás is full penge, aljas cliffhangerrel zárult az előző, örülök nem hagyták annyiban, plusz a másik 100 PS brand is köszöni jól van, nem csak a 10 óra után halálosan unalmas Horizon, a családi tpssé avanzsált GOW, meg a pókemberrel ugrálós arkham klón. Ja nem :)
Nem mintha az MS jobban élne a lehetőségeivel, de őket nem is szopkodja e téren senki.
23.
23.
zoli12i
#22: Egy percig nem vitatom, hogy a Nintendo játékok ne lennének jók. De ha megnézem a kínálatot, akkor azt látom, hogy Márió, Márió, Márió, Pokemon, Pikmin, Márió, nagy ritkán egy Zelda. Na meg a millió nagyon csúnya, vállalhatatlan port. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy óriási lehetőségek vannak még ezen a piacon.
Bár elvileg jön az új Nintendo gép éveken belül.
22.
22.
delphijos
#20: "Mondjuk nekem ez is felfoghatatlan, hogy ezeknek hogy van töretlen sikerük. 128. Márió játéknak…"

Ez azért így önmagában nem igaz. Igaz hogy a NÉV mondjuk ugyanaz, de ezek nem egy kaptafa játékok. Azt megértem ha valaki nem szereti a stílust, ezt a fajta gameplay-t, és ezeknek mondjuk a Switch nem nyújt(ana) pluszt. Viszont aki igen, azokat az N 100%-ban kiszolgálja.
21.
21.
Seraph
És nem patchként hanem teljes áron, az is biztos.
20.
20.
zoli12i
#17: Mondjuk nekem ez is felfoghatatlan, hogy ezeknek hogy van töretlen sikerük. 128. Márió játéknak…Értem, hogy nincs konkurencia meg biztos minőségiek, de na.

De, nagyon is elbírna a piac és ez most is látszik. Ezt a full haszontalan Sony kütyüt is kb. már az összeset elő rendelték Japánban. Pedig ez tényleg nem tud semmit. Ugyanakkor a Steam és az Asus cuccok is jól mennek.

Vita persze, hogy bukott hisz a Sony telibe tett rá (érthetetlen).
Még annyi, hogy ismerősi körömből is sokan mondják, hogy vennének PSP-t (többeknek mai napig van régi), mert egyszerűen a Nintendo kínálata nem érdekli őket. Én is így vagyok. Instant vennék egy új PSP-t, már csak az erősebb hw miatt is.
19.
19.
zoli12i
#18: Totál feleslegesen válaszolsz nekem, mert el sem olvasom a regényedet. Béke.
18.
18.
Doomsayer
#16: Nem akarok mindenképpen beléd kötni, de ez: "Nagyon elvan szállva magától a Nintendo azzal az ezer éves vacakkal" nem tudom, hogy miért, vagy honnan jön. Ha elfogadsz egy kritikát, akkor szerintem nem a Nintendo van elszállva, hanem neked van valami büszkeség alapú bajod velük. Az tény és való, hogy régi és hogy kacat az a gép, de bármikor leülsz elé, beletolsz két hónapot, mert igazából jól csinálja azt, amire való. Inkább azért aggódnék a helyedben, hogy a Sony eltanulja a Nintendo-tól, hogy most már nem csak a Switch a remaster meg remake masina, hanem a PS is. Well az utsó díjátadón a Golden Joystick-en is a legjobb Playstation játék a REmake 4 lett.

És ezt most nem azért mondtam, hogy bántsalak, vagy azért mert utálnám a platformot, hanem azért, mert elszaladnak a dolgok egy olyan irányba Sony fronton (a Nintendo után), hogy egy 96 éves, eredetileg Nintendo exkluzív, később multiplatform, aztán remake formában is multiplatform játék lett az év játéka PS-en? Hát annál szerintem majdnem csak jobb játékok voltak PS-re. De mik jönnek? 3 éves TLoU2 remaster, vagy mi a szösz? Szóval ennyire a Nintendo sem tolja túl és éppen ezért kéne szerényebben nyilatkozgatnod erről, mert mondjuk a piros masinára a Super Mario RPG az egy 1996-os SNES cím 3D-ben újraalkotott verziója, meg mondjuk a Link's Awakening is egy 1993-as GameBoy cím 3D-ben újralkotott verziója és olyanok között jönnek ezek, mint a Super Mario Wonder. És nem 3 éves, PS4-es botrányjátékok újrakiadása. Főleg nem PC-re. Ha már remake platformot csinálnak, akkor hol van a sok atomjó PS játék a platform életéből? Tudnék sorolni megannyi full zseniális címet, amiket ha kiadogatnának remake formában, még én is vennék egy PS-t.

Ugyanis a Nintendo-nál leülnek a fejlesztők és megcsinálják újra, mai formában a ma keresett pénzből azokat a jó kis régi címeket. És ezzel nem elszállva vannak maguktól, hanem totál meggazdagodva és sikeressé válva. Más is megcsinálhatja ezt nyugodtan.
17.
17.
delphijos
#16: Esélytelen. A Nintendo azért teheti meg, mert a népnek Pokémon, Mario, Zelda, Fire Emblem, stb… kell. A “baszó” hw egyszerűen nem elég. Az indie meg csak ezek MELLETT megy. A Vita-nak se volt elég. Még egy platformot szerintem mar nem bírna el a piac. Se a fejlesztők nem tudnák kiszolgálni, se a vevők nem ruháznának be még egyre. Persze ez magánvélemény.
16.
16.
zoli12i
#14: Csinálni kell egy baszóbb kütyüt, mint a Nintendo és hello. Majd a sok külsős indie csapat csinál rá játékot. Van 2-3 olyan Sony stúdió is, ami gyárthatja rá a tartalmat. Vagy venni hozzájuk kisebb stúdiókat.
+ lehetne rá streamelni is, akkor k.o.

Nagyon elvan szállva magától a Nintendo azzal az ezer éves vacakkal. Jót tenne egy konkurens.
15.
15.
delphijos
#14: A Vita az nagy baklövés volt, én kb. annak a számlájára írom a bukást , hogy egyedi memóriakártyája volt, horror áron. Emlékszem, még a “gazdag nyugaton” is ki volt akadva mindenki, plusz akkor jelent meg amikor már a mobil játék is alternatíva lett, kevés stúdió fejlesztett rá Japánon kívül. Én szerettem, mert pl. PSP játékokat is vitte. A VR mindenhol kicsit állatorvosi ló még mindig. Én a “nagyoknál” se látom a töménytelen mennyiségű kihagyhatatlan játékokat.
14.
14.
Tessai-San
#9: Félnek tőle, mert már egyszer befürüdtek a handheld-el. Ott is az volt a probléma, hogy nem jöttek rá címek.Bár a PS VR-ral én most ugyanezt látom. Van egy tök jó kütyü, minden adott, csak címek nem jönnek rá.
13.
13.
Tessai-San
#8: Lehet nem jól értelmeztem. De így már értem mire gondoltál.
Erre reagálva: Én ismerek több embert is a környezetemből, akik emiatt a húzás miatt eladták a PS5-üket. És láttam hasonló reakciókat is a neten "Eladtam, így már nincs értelme, hogy kozolt is tartsak" stb. Lehet elenyésző ezen emeberek száma, de vannak ilyenek.
12.
12.
Merőkanál
Éppen tegnap vittem végig PS5 ön már sokadjára egész egyszerűen lenyűgöző alkotás nálam a valaha volt legjobb Playstation Game !!!!!
11.
11.
delphijos
#7: Továbbra sem gondolom hogy ez valós “veszély” lenne. Ha holnap jön teszem azt az új GOW PS-re, azokat az eladásokat nem veszélyezteti egy 1-2 év múlva jövő PC-s kiadás. Nem ugyanazok a potenciális vásárlók.
10.
10.
delphijos
#5: “A belsős ex címek a konzol tulajdonosok kiváltsága volt, akik bizalmat szavaztak a gépnek”

Soha nem mondta / ígérte senki régen se hogy sose lesz egy játék máshol. És ma is ami jön 1-2 év vagy több. Ez nem fér bele a bizalomba ?
9.
9.
zoli12i
#7: Gondolom a holland Nixxes-re gondoltál. Király egy csapat, nem is értem a TLoU portot miért nem ők csinálták. Gondolom ez is Jimbo baromkodása volt.

Ezt a csapatot simán el lehet adni vagy beépíteni a Guerrilla-ba ha már ott vannak.
Amúgy is a PC portos hülyeség helyett én inkább a handheld irányba mennék el. Akkora potenciál van azon a területen. Sony sz@rrá kereshetné magát.
8.
8.
delphijos
#6: “Üdvözletem! Én pont ez a kategória vagyok”

Elolvastad egyáltalán amit írtam ? Nem azt hogy nincs ilyen. Csak hogy aki ex-ért hajlandó egy platformra beruházni, nem fog egy csak egy bizonytalan jövőbeli PC-s megjelenés miatt visszakozni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...