A jövő év elején végre Switchre is megjelenik a Kingdom Come: Deliverance

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 10.
  • Megjelenés
Link másolása
Még a 2021-es E3-on jelentették be a Warhorse Studios nagyszabású középkori szerepjátékát Nintendo Switchre, azóta csend honolt a port felől. A konzoltulajoknak négy évet kellett várni a Kingdom Come: Deliverance-re.

Egy egyszerű kovács fiaként kezdünk a Kingdom Come: Deliverance-ben, aki egy tomboló polgárháborúba csöppent a középkori Cseh Királyságban. A betolakodó magyar katonák lemészárolják családodat és barátaidat, s mikor biztonságba kerülsz kardot ragadsz és visszavágsz. Dióhéjban ennyi a szerepjáték sztorija, ám a játékmenet annál realisztikusabb. Könnyen elképzelhető, hogy valami csúf betegségben idő előtt meghalsz, vagy elég egy rossz mozdulat, és az útszéli bandita kardélre hány egy szempillantás alatt.

A Switch-verzió mellett már évek óta nagy a kérdőjel, kezdetben még esélytelen volt, hogy elkészül a port, aztán a 2021-es E3-on csak bejelentették, ám azóta szinte semmi hír nem volt a játékról. A Warhorse és a Saber Interactive azonban megtörte a csendet.

Ezek szerint a Kingdom Come: Deliverance Royal Edition 2024 elején fut be - négy évvel a bejelentés után. Hogy mi tartott ennyi ideig, nem tudni, ám a Nintendo tulajok egy igazán egyedi, közép-kelet európai alkotással gazdagodnak, amire mindenképp megérte ilyen sokat várni.

4.
4.
Doomsayer
#3: Ezzel a kérdéssel már sokkal jobban egyetértek. Amikor a játék kijött atom jó grafikának számított és PC kellett, hogy legyen a talpán ahhoz, hogy jól is fusson. De mostanában valami változott a játékiparban, mert tényleg ez előtt még volt annyi büszkeségük a kiadóknak/feljesztőknek, hogy belássák, hogy nem menne jól a játékuk Switch-en és nem adták ki. Igazából az ilyenek nélkül is bőven jól elvan a platform. Most meg a legdurvább technológiai csodákat is megcsinálják, csak hogy kijöjjön Switch-re egy játék, de egyszerűen vállalhatatlan csúszással és eredménnyel... De az ilyennel elkergeted magadtól örökre a vásárlókat 10 fillérért. Ennek ellenére úgy lapátolják kifelé a szart minden platformra, mint ha a világ az utolsó hónapjába lépett volna.

Az meg hogy sokan, vagyis egyesek megveszik, szerintem részben azért lehet, mert nem tudnak róla semmit és nem értenek a játékiparhoz, csak ahhoz, hogy meglátják a polcon a boltban és megnézik a képet és a szöveget a doboz hátulján... aztán oké, megveszi.

Másik, meg ami szerintem kevesebb van, de lehet ilyen is, hogy nem mindenki van úgy, mint mi, hogy roskadozik a polc a TV/monitor alatt és mindenféle konzol meg PC gyűjti a port, aztán az alkalmasabb gépekre szerezzük be a címeket. Lehet, hogy van egy kisebb számú olyan játékos is, akinek tényleg csak egy Switch-re volt pénze és neki az álma ez a játék és bárhogy is fut, ő élvezi és megbecsüli.

Na de persze lehet, hogy ez utóbbi egy kicsit romantikus felfogás volt, mert akinek Switch-re van pénze, annak van pénze PS360-ra meg PS4-re meg Xbox One-ra, meg Series S-re is.
3.
3.
crytek
#2: Én inkább azt kérdezném miért jó magadat leégetni ilyen fércmunkákkal alig párezer db eladásért? De ha ezeknek a cégeknek ennyire kell ez a kis pénz..lelkük rajta.
Mondjuk az is furcsa hogy van olyan switch tulaj aki kiad ennyi pénzt ezekért a szarrá butított gányul futó amúgy más platformon isteni játékokért
Batmant még videon nézni is förtelmes volt olyan gyalázatosan szarul megy
2.
2.
Doomsayer
#1: Szerinted a Switch tulajoknak kell a Kindgdom Come, vagy a Kingdom Come-nak kellenének a Switch tulajok?
1.
1.
crytek
Gondolom ilyen batman ak szintű fércmunka lesz ez is. De ha ez kell a switch tulajoknak hát egészségükre :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...