Elhunyt James McCaffrey

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 18.
  • Gyászhír
Link másolása
A színész szólaltatta meg Max Payne-t és alteregóját, Alex Casey-t is, de számos filmből és sorozatból is ismerhetjük. McCaffrey több évig harcolt a rákkal.

Hosszas betegség után elhunyt James McCaffrey. A színész neve talán nem tűnik elsőre ismerősnek, viszont arca és hangja minden bizonnyal sokak számára ikonikussá vált. McCaffrey olyan sorozatokban tűnt fel, mint a nálunk is futó Vipera, a Törtetők vagy a Zsaruvér.

35 éves pályafutása azonban nemcsak a filmekre és a sorozatokra terjedt ki, mivel neki köszönhetjük Max Payne megszólaltatását mindhárom játékban, de a Remedy többi projektjében is kardinális szerepet játszott. Ő kölcsönözte hangját Alan Wake regényhősének, Alex Casey-nek, illetve az RCU másik nagy játékában, a Controlban is szerepelt, ahol Zachariah Trench-t, az FBC korábbi igazgatóját játszotta.

McCaffrey évek óta küzdött rákos megbetegedésekkel, többször is mielómával, a plazmasejtek rákos megbetegedésével diagnosztizálták, végül 65 éves korában a kór felülkerekedett rajta. Nyugodjon békében!

1.
1.
markoci555
színészként nem nagyon láttam semmiben, de Quantum Break és Control után kedvem támadt végigmenni a Max Payne sorozaton, és a narrációja viszi el a hátán az egész szériát, bőven kaphatott volna még más játékokban szerepeket, nagyon nem volt "kihasználva" a hangja
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...