Új tripla-A stúdiót nyitottak a Rocksteady alapítói

  • Írta: osan
  • 2024. január 18.
  • Biznisz
Link másolása
Nem is akármilyen emberekről van szó, hiszen a Rocksteady társalapítói rukkoltak elő az új, londoni bázisú tripla-A stúdióval, a Hundred Star Gamesszel. Egyelőre még nem jelentettek be játékot.

A stúdióról még nem lehet sokat tudni, a hivatalos weboldalukon is csak pár, szinte alapvető információ található: 100 fő (ami egyelőre csak terv, de erről később), AAA-játékok (szintén csak terv), londoni bázisú, illetve, hogy hivatalosan is jó munkahely – akkreditáltan egy „great place to work”.

Sefton Hill és Jamie Walker – a Rocksteady alapítói – 2022-ben hagyták ott az Arkham-játékokról elhíresült stúdiót, hogy „együtt kezdjenek új kalandba a videójátékok világában”. A Polygon szemfüles munkatársai vették észre, hogy ugyan az új stúdiót még nem jelentették be hivatalosan a médiában, de az Endole-on – céginformációkra specializálódott weboldal – már jelen van, és a duó egyértelműen igazgatói szerepet tölt be.

Tavaly októberben élesülhetett a stúdió weboldala, és egyelőre csak, a már felsorolt dolgokon kívül az látszik, hogy munkaerőt keresnek. A tervezet szerint össz-vissz 100 embert szeretnének foglalkoztatni, leginkább a szakma veteránjait és feltörekvő csillagjait. A Walker-Hill párosnak azért sikerült pár nevet elcsakliznia a Rocksteady-től, vezető fejlesztőket és korábban igazgatói posztokat betöltő személyeket - pontosan nem tudni, hogy kiket -, így a 100-ból már 25 fő meg is van.

A Great Place To Work oldalán megtalálható információk szerint a stúdió „elhivatott, hogy létrehozzanak egy kis csapatot 100 emberrel, a szakma veteránjaival és feltörekvő csillagjaival, akikkel lenyűgöző videójátékos élményeket hozhatnak létre, hogy világszerte inspirálják és elbűvöljék a játékosokat. Elhivatottak aziránt, hogy kitolják a határokat, megragadják a változatosságot és létrehozzanak egy élettel telt játékosközösséget.

Az, hogy mikor fognak előrukkolni egy játékkal, még kérdéses, de valószínűleg nem a közeljövőben, hiszen még a rekrutáció zajlik gőzerővel. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...