Egy bennfentes szerint jelenleg öt Resident Evil-játék készül a Capcomnál

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 5.
  • Pletyka
Link másolása
Dusk Golem szerint a Capcom szeretné meglovagolni a Resident Evil-játékok jelenlegi népszerűségét, és nem kevesebb, mint 5 iterációt fejleszt egyszerre. Nyilván ezek a gyártás különböző fázisaiban vannak.

Kétségtelen, hogy a Resident Evil-széria hihetetlen lendületet vett az elmúlt hét évben, és szerencsére minden egyes új rész széleskörű kritikai és kereskedelmi siker lett. Joggal feltételezhetjük, hogy a Capcom addig üti a vasat, amíg meleg, és további játékokkal látja el a rajongókat.

Egy prominens szivárogtató, Dusk Golem szerint a Capcomnál jelenleg 5 Resident Evil készül egyszerre, melyek a gyártás különböző szakaszaiban vannak. Az egyik cím éppen most ért el egy jelentős mérföldkövet, ám azt nem árulta el, hogy pontosan milyen új infói vannak róla. Ez a játék előreláthatóan 2026 végén vagy 2027 elején láthat napvilágot.

Dusk Golem szerint a öt játék egyike a Resident Evil 9, és korábban is beszélt már az állítólag 2018 óta készülő folytatásról, amely várhatóan 2025-ben jelenik meg. Az anyag a kiadón belül is rekorder: nem csupán a leghosszabb fejlesztési ciklussal rendelkezik, hanem a valaha volt legnagyobb költségvetéssel is a sorozat történelmében.

Azt sem nehéz kitalálni, hogy több remake is készül a Capcom háza táján, tekintettel a korábbi újrázások sikerére. Egyre több jel utal arra, hogy a Resident Evil 5 is megkapja a hőn áhított remake-jét, de esélyes még a Resident Evil: Code - Veronica is. Reméljük, hamarosan okosabbak leszünk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...