A Nintendo a 140 millió eladott Switchez közelít

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 6.
  • Hír
Link másolása
Közel van már minden idők legsikeresebb Nintendo-konzoljának, a DS-nek a rekordja. A vállalat igazgatója egyelőre elhessegette a Switch 2-ről szóló pletykákat, májusban érkezhetnek új infók ez ügyben is.

A Nintendo a honlapján közzétette a legújabb eladási statisztikáit. Ez alapján 2023 december 31-ig összesen 139,36 millió példányban kelt el a Switch. A cég legsikeresebb konzolja a Nintendo DS az 154 millióig jutott – számolt be a VGC.

A jelenlegi Switch már hét éve piacon van, idén januárban el is kezdett terjengeni a pletyka a Switch 2 érkezéséről. A múlt héten pedig már bizonyos források alapján úgy tűnt, hogy 10 millió példánnyal szeretne piacra lépni a vállalat még idén.

Shuntaro Furukawa, a vállalat igazgatója azonban nem volt hajlandó megerősíteni a pletykákat, sőt arról beszélt, hogy a fő fókusz 2024-ben is a Switch lesz. A következő pénzügyi évre vonatkozó konkrét terveiket majd májusban fogják bejelenteni.

A konzoleladások mellett a legnépszerűbb Switch-játékokat is közzé tették. A listát a Mario Kart 8 Deluxe vezeti, összesen 60,58 millió példánnyal, majd őt követi az Animal Crossing: New Horizons 44,79 millió eladással, a dobogó harmadik fokán pedig a Super Smash Bros. Ultimate található 33,67 millió játékossal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...