Nem minden fenékig tejfel a Don't Nod csapata körül

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 13.
  • Hír
Link másolása
Ma jelent meg a Banishers: Ghost of New Eden világszerte, ám most kiderült, korántsem olyan jó dolgozni a francia stúdiónál, mint azt többen hitték. A helyi szakszervezet "riadót fújt", hiszen többen számos belső problémáról számoltak be.

A Don't Nod ma küldte a boltokba történetének legnagyobb és legambiciózusabb játékát, a Banishers: Ghosts of New Edent, ám örömük sajnos nem lehet felhőtlen. A mérföldkövet beárnyékolja a francia játékfejlesztői szakszervezett nemrégiben közzétett jelentése, amely számos kritikus problémára hívja fel a figyelmet.

A beszámolóból számtalan részlet derül ki a Don't Nod belső működéséről, és a szakszervezet már meg is kongatta a vészharangot, hiszen több kulcsfontosságú tényező hátrányosan hat a cég munkatársaira. Többek között a stúdió vezetői gyakran egymásnak ellentmondó iránymutatásokat adnak a dolgozóknak, a határidőket figyelmeztetés nélkül változtatják, az alkalmazottakat pedig szórványosan úgy mozgatják egyik helyről a másikra, hogy nincsenek hosszú távú elképzeléseik a projektekről. Nem véletlen, hogy a "fárasztó átszervezések" teljesen kimerítik a dolgozókat, többen betegszabadságra mentek.

Ami pedig a legmagasabb szinten hozott döntéseket illeti, a fejlesztők csak 30 perccel a nagyközönség előtt értesültek a Banishers legutóbbi csúszásáról, ami remekül példázza az átláthatóság hiányát és a vállalaton belüli ingadozó iránymutatásokat.

A szakszervezet jelentésében kitértek arra is, hogy a Jusantot fejlesztő csapatot bezárták és szétosztották más projektekhez, mivel a meditatív hegymászó játék nem teljesített jól a kasszáknál.

Egy alkalmazotti felmérésből kiderült, hogy a dolgozók 30 százaléka nem ajánlja a munkahelyet másoknak, és ami a legfájóbb, a munkatársak fele nincs megelégedve a Don't Nod vállalati stratégiájával. A vezetés válasza erre az, hogy "homokba dugja a fejét" és figyelmen kívül hagyja a szakszervezet véleményét.

Hiába voltunk mi is oda a Banishers: Ghosts of New Edenért, a fentiek tudatában mégis aggódunk a francia stúdióért - kétségtelen, hogy markáns változásokra lesz szükség a jövőben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...