Törölte a Disco Elysium folytatását a fejlesztő

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Áll a bál a ZA/UM csapata körül, olyan rossz a helyzet, hogy 24 alkalmazottat fenyeget az elbocsátás veszélye. A fejlesztő emellett leállította a Disco Elysium kiegészítőjének és folytatásának munkálatait is.

Nagyon rossz a helyzet a ZA/UM csapatánál. Lapértesülések szerint a Disco Elysium X7 kódnevű standalone bővítményét törölték, holott a stúdió elnöke, Ed Tomaszweski szerint egy-két év volt hátra a munkálatok befejezéséig, de több időbe és energiába került volna fejlesztés, mint az eredeti Disco Elysium esetében.

Emellett 24 alkalmazott - azaz a dolgozók körülbelül negyede-, az elbocsátás küszöbén áll. Ilmar Kompus vezérigazgató állítólag az mondta a munkatársainak, hogy az elbocsátások hatással lesznek az X7-en dolgozó csapatokra, például az írókra, tehát mindazokra, akik nem aktív fejlesztői szerepkörben dolgoznak rajta. Ide tartoznak a 2D-s és 3DS grafikusok és gyártási és animációs részlegek.

Szomorú tény az is, hogy a Disco Elysium Y12 munkacímen futó folytatását már 2022-ben törölték, és egy vadiúj sci-fi RPG-nek, a P1 fejlesztésének is annyi. Ez utóbbit tavaly jegelték, de most már nem lesz belőle semmi.

A ZA/UM csapata ez elmúlt néhány évben számos megkérőjelezhető döntést hozott, mivel a Disco Elysium kulcsfejlesztői még 2022-ben elhagyták a céget, mondván becsapták őket, ám a stúdió vezetősége szerint a helytelen magatartásuk miatt rúgták ki őket, a végeredmény pedig egy csúnya per lett.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...