Megszólalt az Insomniac az elbocsájtások kapcsán

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 29.
  • Hír
Link másolása
A Sony tegnapi bejelentése kapcsán több fejlesztő stúdiótól is embereket küldenek el és projekteket szántanak be. A stúdió most egy nyilatkozattal reagált a hírre.

Hideg zuhanyként ért sokakat a hír, hogy a Sony egy igen komoly globális elbocsájtási lépésre szánta el magát a működése optimalizációjának érdekében. Az igazán meglepőd nem is az, hogy a játékosokat váratlanul érte a dolog, de az is, hanem az, hogy látszólag az érintett fejlesztő stúdiókat is, lévén a bezárt PlayStation London csapatánál pár nappal korábban még maga Jim Ryan is tiszteletét tette.

Az igazán neves csapatokat is sújtó leépítésre a Marvel's Spider-Man és a Ratchet & Clank játékokat jegyző Insomniac Games is reagált, akik közleményt adtak ki az eset kapcsán. Megdöbbentek és elszomorodtak az elbocsájtások miatt, de egyelőre arra összpontosítanak, hogy mindenben támogassák a távozni kényszerülő kollégákat. Arra biztatnak minden stúdiót, akik új embereket keresnek, hogy az elbocsájtott Insomniac-tagokkal vegyék fel a kapcsolatot, hisz tapasztalt és tehetséges személyekről van szó.

Az idei év eddig igen csak keményen indul a videójáték-ipar résztvevői számára, már több mint 8.000 főt bocsájtottak el 2024-ben, és nem úgy néz ki, mintha ez a trend a közeljövőben lecsengene. Legutóbb az EA jelentette be, hogy a munkaerejének 5%-tól válik meg.

6.
6.
sasncore
#4: Telekommunikációs és banki szektoros tapasztalatok alapján (Liberty Global, ERSTE Group) maximálisan egyetértek veled. Ritka pillanat, igazad van.
5.
5.
Sakee
Pénz beszél. Ez van. Máshol is...
4.
4.
crytek
#3: Pont ,hogy az a baj hogy nem az emberekkel van a baj.
Kőkemény baromságokra mennek a százmilliók mert debilek a vezetők..Ez mindenhol így van...ezeken a helyeken a melós az aki a legkisebb pénzt viszi..mégis mindig azt szopatják akik naggyá tesznek egy céget az alázatos munkával
Mondom ha nem dolgoznék egy nagy cégnél egyszerűen nem hinném el hogy ilyen van..de van kőkeményen. Cégünk jelentett rekord bevétel volt ismét = megy a leépítés folytatása.. szánalom
(Szerencsére én elértem valamit szóval egy percig se félek hogy lapátra tesznek,de attól még egy moslék amit leművelnek)
3.
3.
delphijos
#2: Amúgy nekem is sokszor ez a bajom az ilyen költségcsökkentésekkel - akár ott ahol dolgozom. belülről látva is - hogy sokszor totál logikátlan az egész. Kirúgynak embereket, van ahol az ember bele kilóg ( nekem is ) ott ahol meg látom hogy elötte is egy tonna léhűtő volt, ott maradt mindenki.
2.
2.
JinjeR
Pont az Insomniac-ot kellett leépíteni,aki idáig 3 játékot tett le az asztalra,és méghozzá nem is akármilyeneket! a Santa Monica 1et,a Guerilla Games 1et
a többiek meg lófaszt se csináltak idáig,pedig már jó 3 éves a konzol.
1.
1.
Merőkanál
Én valahol meg tudom érteni évről évre nyomják ki a stúdiók a sok igénytelen szart
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...