Visszarendelte az irodába a dolgozókat a Rockstar

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 29.
  • Hír
Link másolása
A Grand Theft Auto VI fejlesztésének hajrájára beszünteti a home office-t a Rockstar, biztonsági és produktivitási okokra hivatkozva. A dolgozók nem túlságosan boldogok.

Heti öt nap irodai munkavégzést rendelt el a Rockstar Games, áprilistól mindenkinek vissza kell térnie az irodába, a munkavállalók nem kifejezetten boldogok a döntéstől – adta hírül a Bloomberg. A hírt Jenn Kolbe a kiadásért felelős vezető osztotta meg a munkavállalókkal egy belsős emailben.

2022-ben komoly hackertámadás érte a fejlesztő csapatot, több mint 90 képernyőkép és videó szivárgott ki, majd tavaly decemberben a hivatalos előzetes is nyilvánossá vált a tervezettnél előbb. A biztonság növelése az egyik ok, amiért a Rockstar visszarendeli a dolgozókat, a másik pedig a produktivitás serkentése.

“Ezek a változtatások lehetővé teszik, hogy a következő Grand Theft Auto játékot olyan készültségi szinten adhassuk ki, amit megérdemel, figyelembe véve a jelenlegi terveink etés a játék méretét” – írta Kolbe. Tehát lényegében a cél az, hogy a játék lehetőleg bugmentesen és csúszás nélkül érkezzen 2025-ben.

A Bloomberg újságírója Jason Schreier hozzátette, hogy a munkavállalók nem kifejezetten boldog a változtatások hallatán. A Rockstar egyelőre nem nyilatkozott, Schreier X-posztja alatt azonban megjelent Alec McNamara a GTA VI egyik vezető dizájnere, aki csak annyit kérdezett az újságírótól: “Jason itt vagy a falaink között, vagy mi?” ezzel kvázi nem hivatalosan megerősítve az értesüléseket.

6.
6.
HMoody
#2: A pénzkeresethez dolgozni kell, nem bemenni. Sajnálom ha neked ugyanaz a kettő, de attól hogy irigy megjegyzéseket teszel, ez a világ most. Szerencsére.
5.
5.
Anti crytek
Az a baj az otthoni munkavégzéssel, hogy az embereknek túl sok idejük lesz kommentelgetni, mint ezen az oldalon is egyeseknek, ugyebár?
4.
4.
Doomsayer
#3: "Normális emberekkel kell dolgozni." - 2024

Örömömre szolgál, hogy a fantasy irodalom egy kortárs úttöröjével hozott össze az élet sodrása :)
3.
3.
sasncore
#2: Nem kell bemenni mindig. Normális emberekkel kell dolgozni. Sokan nem dolgoznának már nálunk ha nem lenne 2-3 HO nap. Mások meg csak azért jöttek mert tudták nálunk ez működik. A távmunka az komplikáltabb, de külön engedélyel az is működik.
2.
2.
Doomsayer
A végén még kiderül, hogy a pénzkereséshez be kell menni dolgozni és ettől nem lesznek boldogok a dolgozók.
1.
1.
Merőkanál
Ilyen kaliberű project nincs biztonságban egy magánlakásban főleg ha idióta gyerekei vannak a dolgozónak akik kíványcsisk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...