Mégsem loptak adatokat az Epic Games-től

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 5.
  • Hír
Link másolása
Helyette valami teljesen mással próbálkozott a Mogilevich hackercsoport, amelyik a múlt héten még azt állította, hogy több száz gigabájtnyi adatot lopott el az Epic Games-től.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Mogilevich névre hallgató hackercsoport azt állította, hogy közel kétszáz gigabájtnyi adatot lopott el az Epic Games-től. Most kiderült, hogy zsarolás helyett csalással próbálkoztak – számolt be róla a Cyber Daily.

A csoport állítása szerint kiberbűnözőknek próbáltak meg hamis zsaroló szoftvert eladni, az Epic nevét pedig arra használták fel, hogy ismertséget szerezzenek. Állításuk szerint a rendszer működött, nyolc hackert is sikerült átverni.

Nemrég screenshotokat posztoltak arról, hogy a DJI cég “adataival” 85 ezer dollárt kerestek. A soha nem létező, egy terabyte-os adatcsomag árát először 100 ezer dollárban határozták meg, majd hagyták kicsit alkudni a vevőt.

“Miért valljuk mindezt be, ahelyett, hogy csak fognánk a pénzt és eltűnnénk?” – tette fel a kérdést a szervezet szóvivője, Pongo – “Azért, hogy bemutassuk az általunk végrehajtott scam folyamatát. Mi nem hackerként gondolunk magunkra, hanem bűnöző zsenikként, már ha lehet így nevezni”.

4.
4.
Darkenkhal
#3: Ki is mondja a büdös gyökér hogy Bűnöző zsenik...
Nem értik meg hogy nem a vezetőség veszte ez, hanem ennyivel kevesebb fog jutni az alattuk lévőknek és sok állást illetve családod veszélyeztetnek...
Nem csak Bűnözők számomra, hanem terroristák és látványosan ki kellene végezni Őket.
Miért nem a Dark weben arcoskodnak hogy a pedó meg egyéb bűnözőket felfednék?
3.
3.
gegory
Még, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét :D
Azért volt még régen betyár becsület és nem véletlen. Attól, hogy scammerek vagy hackerek a megkárosítottak attól még nem lesznek ártalmatlanok. Ezek mögött keményfiúk vannak vagy jobb; Észak-Korea, Kína vagy Oroszország. Viccesnek tarthatják de aki elveszít 85e és ebben a szénában dolgozik az nem fogja veszteségként elkönyvelni, hogy átverték. Ezek a latorok nagyon önérzetesek. Én kíváncsi leszek a végére az ügynek :D
2.
2.
MikeHock
féreg [ë] főnév férget, férge [e, e]
1. Általában apró, kártékony, élősdi állat, főleg rovar. (népies) Büdös féreg: poloska. Férgek vannak a lakásban. Eltapossa a férget. Látom, körűlem Miként eszi a férget fürge hal, Halat a fóka, a fókát meg én. (Madách Imre) || a. (szépítő, eufemisztikus kifejezésként) Házi rovar, élősdi (svábbogár, pincebogár, bolha stb.), főként poloska. Szegényes bútorainkat lúgoztuk, takaróinkból a férgeket irtottuk. (Kuncz Aladár) Úh éj! | … Ne üljön lelkünkre szenvedés. | Ne csípje testünket féreg. (József Attila) || b. (választékos) A feloszló hullából élő pondró, lárva. Férgek eledele lesz. Megeszik a férgek. Majd egykoron még boldog léssz; talán Akkorra férgek esznek engemet. (Vörösmarty Mihály) Ott feküdnék lenn, a föld alatt, A föld alatt, hol nem virág fogadna, De féreg, pondró. (Kosztolányi Dezső)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...