Az Xbox is beléphet a kézikonzolok piacára

  • Írta: osan
  • 2024. március 23.
  • Pletyka
Link másolása
Egy podcastben elhangzott pletyka szerint az Xbox kézikonzol-prototípusokon dolgozhat, melyek nem felhőalapú masinák lennének, hanem natívan futtatnák a játékokat.

Az Xbox Two podcast egyik adásában Jez Corden elmondta, hogy a cég jelenleg egy új Xbox-kézikonzolon dolgozik, ami natívan lenne képes futtatni játékokat:

Tudom, hogy van kézikonzol-prototípusuk jelenleg.”  - majd egyből tisztázta Corden, hogy ezek tényleg újak és nem a régebbi prototípusokról van szó. Kiemelte még, hogy ez még nem jelenti azt biztosan, hogy a cég piacra is dobja ezeket, egyszerűen csak kísérleteznek az ötlettel, ami egyáltalán nem meglepő.

Corden végül hozzátette, hogy „nem felhőalapú kézikonzolokról van szó, teljesen natív Xbox-kézikonzolokról beszélek.” Nem lenne meglepő, ha az Xbox tényleg erre adná a fejét – gondoljunk csak a Nintendo Switch trónfoglalására vagy a PlayStation Portal meglepő sikerére, ugyan a Portalt aligha nevezhetjük teljesértékű kézikonzolnak.

Nem tisztázott, hogyha tényleg bejelentik az új masinákat, akkor azt mikor teszik meg, azonban még februárban Phil Spencer egy új hardvert teaselt be – lehetséges, hogy épp a kézikonzolokra gondolt?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...