"Más platformokra" is érkezhet a Final Fantasy XVI

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 26.
  • Hír
Link másolása
Persze a munkálatok csak a PC-s port megjelenése utána kezdődhetnek meg, illetve a játék producere, Yoshi-P sem részletezte, hogy pontosan melyik platformokról lenne szó.

A Final Fantasy-franchise szorosan összekapcsolódott a PlayStationnel az évek alatt, a sorozat legutóbbi, számozott epizódja is konzol exkluzívként jelent meg tavaly, viszont már "szinte kész" a játék PC-s portja, ahogy legutóbb nyilatkoztak a készítők, a játék már az optimalizáció végső stádiumában van.

Úgy látszik, hogy az egy éves exkluzivitás után nem egyszerűen csak egy PC-s portról van szó, hanem a Square Enix szabadon rendelkezhet a játék jövőjéről. Erre utal a játék producerének, Naoki Yoshidának a nyilatkozata is, miszerint a Final Fantasy XVI PC-s megjelenését követően elképzelhető, hogy a játékot más platformokra is elvinnék.

A kellemesen homályos megfogalmazás mögé egyáltalán nem nehéz odavizionálni az Xbox Series-konzolokat, lévén nem igazán van más olyan alternatíva, amin komoly optimalizáció és minőségcsökkentés nélkül elfutna a Final Fantasy XVI. Nem lehetetlen, hogy Yoshi-P a Switch 2-re gondolt, és bár a konzol hivatalos specifikációit még nem ismerjük, egy PlayStation 4 teljesítményét várhatjuk tőle (ezzel együtt is úgy nézhet majd ki rajta Clive kalandja, mint a Mortal Kombat 1 a jelenlegi Switchen).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...