Nincs veszve a Star Wars: Knights of the Old Republic-remake

  • Írta: szlav
  • 2024. április 3.
  • Hír
Link másolása
A 2021-es bejelentése óta tűzön és vízen is átment már a KotOR-remake, egy ponton a projektet teljesen halottnak is titulálták. Úgy tűnik azonban, hogy a Saber Interactive és az Embracer Group válásából jól jött ki a projekt.

Az IGN készített friss interjút Matthew Karch-kal, a Saber Interactive elnök-vezérigazgatójával, aki a saját kezeibe vette a Saber Interactive sorsát. A kardfogú tigris fejével ellátott stúdiók, a 3D Realms, a Nibmle Giant, a Mad Head Games, a Slipgate Ironworks és a New World Interactive is Karch saját holdingcége, a Beacon Interactive alá került, teljesen szakítva az Embracer Grouppal. Ez az átszervezés több mint 3000 játékfejlesztőt és 38 készülő játékot érintett, köztük a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-jét is.

Mert bizony, hiába gondolhattuk azt egy ponton, hogy a KotOR-remake kaszát kapott, Matthew Karch saját elmondása szerint a projekt él és virul, a fejlesztés továbbra is aktívan zajlik. Ezt pedig kinek hihetnénk el, ha nem annak az ernyővállalatnak a vezetőjének, amely alá a Saber Interactive, s így a remake-et készítő Aspyr Media is tartozik? Az utóbbi kapcsán persze okkal rendülhet meg a bizalmunk, hiszen az Aspyr munkája a remasterelt Battlefront-kollekción igen sokkoló volt - reméljük, hogy a Knights of the Old Republic újrázását jóval gondosabban intézik!

Az önmagában is biztató jel, hogy a kiadó a vállalati huzavona után sem engedte el a remake-projektet, az pedig világos, hogy Karch nagyon bizakodó a játékkal kapcsolatban: "A játék készül, a fejlesztés él és virul. Emellett pedig feltett szándékunk, hogy túlszárnyaljuk a vásárlóink minden elvárását. - ígért egy jókorát a Saber Interactive fejese.

1.
1.
Kamukaze
Meglepődnék ha nem akarnák megmenteni, mivel egy nagyon ütős névtől "szabadulnának meg". Szerintem bőven lenne rá kereslet, persze beleértve saját magamat is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...