Nem érintik a fejlesztési munkálatokat a Gearbox legutóbbi leépítései

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 3.
  • Biznisz
Link másolása
A stúdió is megerősítette a legutóbbi elbocsátásokról szóló híreket, amik röviddel azután következtek be, amikor a Take-Two 460 millió dollárért megvásárolta a Gearbox Entertainmentet az Embracertől.

Nagy meglepetés volt, hogy gyakorlatilag órákkal a Gearbox felvásárlása után máris számos munkavállalónak mondtak fel a stúdiónál - elsősorban a PR-részleget érintette a gyors leépítés. A pontos számok nem ismertek, ám a stúdió megerősítette az értesüléseket az Eurogamernek.

Miután a belső kommunikációkról szóló jelentések a nyilvános csatornákra kerültek, a Gearbox is kénytelen volt nyilatkozni, és egyben hálásak azért, amiért érdeklik a közönséget a stúdió körüli fejlemények. Mint írják, a legutóbbi leépítések "nem kötődnek" a játékok fejlesztéseihez, vagyis nem érintették hátrányosan a jelenlegi projektek munkálatait.

Már a 2K Games is megerősítette, hogy a Borderlands 4 aktív fejlesztés alatt van, ám a pletykák szerint a csapat vezetése némileg megrendült az elbocsátások után. A Gearboxnál jelenleg hat játék van különböző fejlesztési szakaszokban, beleértve egy teljesen új IP-t - a többi öt folytatás lesz. Az új Borderlands és a Homeworld 3 mellett még a Tiny Tina’s Wonderlands 2 soft rebootja is nyílt titok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...