Már 57 millió eladott példánynál jár a Tekken-sorozat

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 3.
  • Biznisz
Link másolása
Annak ellenére, hogy a mikrotranzakciók és a Battle Pass iránt nem voltak elragadtatva a játékosok, a Banda Namco verekedős szériája köszöni szépen, remekül van. A Tekken 8 kétmilliós eladásával a teljes sorozatból már 57 millió kópia fogyott.

A Tekken producere, Katsuhiro Harada nemrégiben a Sony Interactive Entertainment fejesével, Shuhei Yoshidával ült le beszélgetni a Game Maker's Notebook podcast legújabb epizódjában, amit még a Tekken 8 megjelenése előtt forgattak le, amikor még "csak" 55 millió eladott példánynál járt a széria. Mi már azonban tudjuk, hogy a nyolcadik részből az első három héten kétmillió kópia ment el, így a sorozat összeladása 57 millió fölé emelkedett.

A podcastben kiderült még pár érdekesség, mégpedig az, hogy Európa a sorozat teljes eladásainak 51 százalékát adta. Ezután következik az Egyesül Államok 30 százalékkal. Haralda egyben megjegyezte, hogy a fiatalabb játékosokat jobban érdeklik a csapatalpú játékok, mint az 1v1-es bunyós címek, mert ez kisebb felelősséget ró rájuk, ha veszítenek.

A verekedős műfaj is fejlődhet tovább, ennek kulcsa pedig a csapatalapú küzdelmek jobb integrálásában rejlik a producer szerint.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...