A CD Projekt RED mostantól kvintupla-A játékokat fog készíteni

  • Írta: osan
  • 2024. április 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A cég vezető pénzügyi szakembere azzal poénkodott, hogy a kiadó játékai már nem is a kvadrupla-A játékokra, hanem a „AAAAA”-minőségre fogja helyezni a hangsúlyt.

Mindenki emlékszik Yves Guillemot mondatára, mikor a Skull & Bones-ra úgy hivatkozott, mint egy kvadrupla-A játék. A Ubisoft vezérigazgatója ezt komolyan állította, Piotr Nielubowicz, a CDPR pénzügyi vezetője viszont nem.

Egy interjú során Nielubowiczot arról kérdezték, hogy a CD Projekt RED továbbra is „csak” tripla-A játékokat fog-e a gyártani, ő poénkodva úgy felelt, hogy „A miénk AAAAA lesz.” – utalva mind a Skull & Bones-ra, mind Guillemot mondatára.

A Ubisoft kalózjátéka egyébként egy rendkívüli fejlesztői poklon ment keresztül, és a véghajrában történt marketing lépések sem segítették a játék megítélését, így érthető, ha az nem indított túl combosan. Ami pedig a CDPR csapatát és játékait illeti, ugyan manapság nehéz behatárolni, mire is címkézhetjük a különféle A-kategóriákat, de ha pénzügyi szempontból nézzük, akkor a legutóbbi játékuk, a Cyberpunk 2077 lehetséges, hogy megközelítőleg elhagyja az „egyszerű” tripla-A minősítést, hiszen mire mindennel végeztek a játékkal kapcsolatban majd’ félmilliárd dollárt sikerült beleinvesztálni.

2.
2.
Raam989
Ha a skull and bones AAAA játék, akkor a (befejezett) cp2077 az egyenesen S+++ kategória.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...