Fizetés nélküli szabadságra küldték az Immortals of Aveum több fejlesztőjét

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 11.
  • Pletyka
Link másolása
Az Ascendant Studios több munkatársa is arról számolt be, hogy az elbocsájtás előszobájaként számon tartott fizetés nélküli szabadságra küldték őket. A fejlesztőstúdió egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Az EA kiadásában megjelent Immortals of Aveum igen hányattatott sorsú játék, hisz nemcsak eladási oldalon teljesített mélyen az elvárások alatt, de kritikailag sem beszélhetünk átütő sikerről. Sokan a Hexen szellemi örökösére számítottak, viszont az Ascendant Studios játéka inkább volt FPS, mint csatamágus szimulátor.

Azon felül, hogy közel a fejlesztők felét elküldték, és maguk a készítők is elismerték, hogy hiba volt elkészíteni a játékot, most úgy fest, hogy további kollégák megélhetése került veszélybe. Egy LinkedIn-bejegyzés értelmében ugyanis több dolgozót is fizetés nélküli szabadságra küldtek, ami sok esetben a tényleges elbocsájtást megelőző lépés.

Bár pontos adatokkal nem szolgált egyik érintett sem, az ilyen helyzetbe került fejlesztők számát 30 körülire saccolják. Az Ascendant Studios egyelőre nem szólalt meg az ügyben, így nemcsak a pontos szám, de a fizetés nélküli szabadság ténye sem nyert egyelőre megerősítést.

4.
4.
Chdz
Ezt megcsinálni egy ablakon kibaszott pénz volt, a stúdió előtt raktak volna belőle inkább tüzet nyársalni..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...