A NieR: Automata rendezőjének tetszik a Stellar Blade

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 16.
  • Hír
Link másolása
Yoko Taro odáig ment, hogy a ShiftUp játékát jobbnak tartja a sajátjánál, bár az indoklás azért nem sikerült olyan acélosra. A két játék összehasonlítgatása már a bejelentés óta fennáll, bár a Stellar Blade demója részben eloszlatta ennek minden alapját.

Már az első trailerek megjelenésekor az emberek elkezdték Eve és 2B karakterének és kalandjának összehasonlítgatását, és bár a felszínen valóban hasonlít egymásra a ShiftUp és a Platinum Games alkotása, viszont a női főszereplőtől és az alapfelállásától eltekintve két igen csak különböző játékról beszélhetünk.

Yoko Taro, a NieR: Automata rendezője a japán IGN-nek adott interjút Hyung-Tae Kimmel együtt, a két rendező pedig azon felül, hogy egymás munkásságát méltatták, a játékai hasonlóságán túlmutató különbségeket is megbeszélték. Taro számára viszont a Stellar Blade egy jobb játék, mint a NieR: Automata, magyarázatnak pedig a "next-gen minőséget" és a "csinos női karaktereket" adta meg.

Hogy ennyi elég-e ahhoz, hogy egy játék jobb legyen egy másiknál, elég szubjektív. Szerencsére a Stellar Blade demója szabadon elérhető PlayStation 5-ön, így a tényleges játékmenetbe belekóstolva hamar leszűrhető, hogy másik műfajt képvisel a Stellar Blade, mint a NieR: Automata. Ettől függetlenül a ShiftUp számára igen csak hízelgő lehet a neves kolléga dicsérete.

2.
2.
Doomsayer
Yoko Taro amúgy a 13 Sentinels: Aegis Rim-mel kapcsolatban is el volt ájulva, hogy milyen durván komoly a sci-fi történetmesélés. Aztán mivel ez éppen akcióban volt Switch-re, be is szereztem és igazából most már én is el vagyok ájulva tőle, hogy milyen durván komoly a sci-fi történetmesélés. Igazi Nier Automata szint.
1.
1.
csoki0619
Hát igen, Nier koppintás, annyi h a főhős nem 2B, hanem 4D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...