Mindenkit elküldött a KeokeN Interactive

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 30.
  • Gyászhír
Link másolása
A fejlesztőstúdió minden egyes tagját elbocsájtották, az alapítók tervei szerint "téglánként" fogják újraépíteni a csapatot. A jelenlegi felállás egyszerűen nem volt folytatható.

Nem ritka dolog manapság a leépítés, nem is biztos, hogy felkapnánk a fejünket rá, viszont a Deliver Us the Moon és a Deliver Us Mars fejlesztője, a KeokeN Interactive egy igen nehéz döntésre szánta el magát. Nem aprózták el 5-10%-os elbocsájtási arányokkal, gyakorlatilag mindenkit elküldtek.

Persze, eleve egy kis csapatról volt szó, ami virágkorában is 45 főt számlált. Az alapítók szerint a stúdió jelenlegi publikálási és fejlesztési lehetőségeit, illetve a bérmunkaerőt is teljes mértékben kimerítették. Terveik szerint újraépítik a stúdiót, viszont az továbbra is kérdéses, hogy ez mikor valósul meg, ahogy az is, hogy ez hogyan befolyásolja majd az olyan a projekteket, mint a Deliver Us the Moon Swtich-portját.

A Deliver Us the Moon 2018-ban jelent meg, és igen pozitív fogadtatást kapott úgy a megkapó történet, mint a belsőnézetes puzzle fejtés és természetesen a zéró gravitációs navigálás miatt is. A folytatás, a Deliver Us Mars 2023-ban jelent meg, és bár tovább vitte az előd történetét, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a TPS-nézet, illetve az erre épülő puzzle-platformer feladványok.

2.
2.
TrishtanAG
#1: Mondjuk amilyen zseniális volt az első játékuk, annyira visszalépés és rossz a második, így nem annyira meglepő.
1.
1.
crytek
Sajnos így tűnnek el a jó kis indie cégek :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...