Mégsem válnak elérhetetlenné az Adult Swim-játékok

  • Írta: osan
  • 2024. május 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Pár hónapja reppent fel a hír, miszerint a Warner Bros. számos olyan játékot tesz elérhetetlenné és von ki a piacról, melyek az Adult Swim égisze alatt, segítségével jelentek meg. Most kiderült, hogy a cégóriás visszakozik, sőt az eredeti fejlesztőkre szállhatnak a jogok.

Nem is olyan rég a Warner Bros. Discovery bejelentette, hogy számos játékot ki von a piacról, melyek az Adult Swim kiadásában jelentek meg – erre pár fejlesztő úgy reagált, hogy ingyenessé tették alkotásukat, még mielőtt az végleg eltűnne a webshopok kínálatából. A Warner Bros. pénzügyi okokra hivatkozva tervezte a játékok „nyugdíjba küldését”, azonban amikor ezt bejelentették márciusban, hatalmas negatív visszhang keletkezett mind a játékosok, mind a fejlesztők részéről.

Kisebb költségvetésű indie címekről lett volna szó, mint a Small Radios Big Televisions, melynek fejlesztője, Owen Deery hozta nyilvánosságra a Warner Bros. tervét. A negatív visszhang elérte célját, hiszen több fejlesztő is bejelentette X-en, hogy a nyugdíjba küldés helyett a játékok jogait visszakapják és saját maguk rendelkeznek felettük majd.

Ugyan többeknek is jelzett a cégóriás, hogy visszakapják a játékok jogait, de a Polygon értesülései szerint így is vannak olyan fejlesztők, akik nem kaptak még hírt a Warner Bros.-tól és értetlenkedve állnak a helyzet felett, hogy mégis mi fog történni az alkotásaikkal.

A Warner Bros. Discovery egyébként nemcsak játékok terén tervezett költségcsökkenteni, de filmek esetében is megtörtént már, gondoljunk csak arra, hogy a majdnem kész Batgirl-filmet vagy épp a Coyote vs. Acme-filmet elkaszálták, sőt több alkotás is kikerült az HBO Max kínálatából, illetve más streamingplatformoknak is kölcsönöztek jogokat, így kerülhet az Amazon saját platformjára majd nyáron a Batman: Caped Crusader-animációssorozat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...