Egy indie fejlesztő ingyenessé tette a játékát, mielőtt a Warner kivonná a forgalomból

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Az egyszemélyes Fire Face Studio fejlesztője, Owen Deery felháborodott azon, hogy a Warner Bros. hamarosan kivonja a forgalomból a Small Radios Big Televisions című játékát. Ezt megelőzendő, ingyenesen elérhetővé tette mindenki számára.

A Small Radios Big Televisions nem keltett túl nagy hullámokat a 2016-os megjelenésekor. Egy szürreális látvánnyal operáló puzzle-játékról van szó, melyben elhagyott gyárak belső működését kell felfedeznünk, miközben olyan kazettákat keresünk, melyek határtalan virtuális világokat tartalmaznak. Minél több ilyet szerzünk meg, annál több navigálási lehetőségünk lesz, így még messzebbre juthatunk.

A PlayStation 4-re és PC-re megjelent indie anyag fejlesztője, Owen Deery adta hírül, hogy a Warner Bros. arról tájékoztatta, hogy hamarosan minden digitális boltból törlik a játékát, és többé nem lesz megvásárolható. Ennek hatására a stúdió fejese úgy döntött, ingyenesen elérhetővé teszi mindenki számára a Small Radios Big Televisionst, és megköszöni mindenki támogatását.

A PC-s változatot a hivatalos oldalról tölthetjük le térítésmentesen.

A játék egyelőre marad a Steamen és a PlayStation Store-ban is, de a következő hetekben megszűnik a forgalmazása. A fejlesztő addig is kapni fog jogdíjat minden eladott példány után, bár nem túl sokat. Deery viszont nem szeretné, hogy tovább eszkalálódna a helyzet, amikor egyik követője a Warnert szapulta, inkább lenyugtatta a delikvenst.

A pontos okokat nem részletezte a kiadó, Deery csak annyit árult el, hogy "üzleti változások" állnak a háttérben. A Warner Bros. pont tegnap jelentette be, hogy a jövőben ráfekszik a live service címek fejlesztésére.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...