Majdnem 58 000-en játszottak PC-n a Ghost of Tsushimával

Link másolása
A PlayStation eddig exkluzív játékának tegnap megjelent PC-s verziójával kicsivel többen játszottak egyszerre, mint az évekkel ezelőtt megjelent úttörő Horizon: Zero Dawnnal.

Jin Sakai története évek óta a PlayStation egyik legnépszerűbb játéka, és okkal övezte várakozás a tegnap megjelent PC-s portot, még akkor is, ha figyelembe vesszük a PSN-fiókok körüli mizériát is. A pontos eladási számok egy nap után még érthető módon nem ismertek, viszont a SteamDB-nek hála az egyidejű játékosszámot már tudjuk.

A cikk írásakor 57 934 egyidejű játékost ért el a játék, szinte rögtön a rajt után. A szám ugyan nem emelkedett, viszont úgy látszik, hogy stabilan tartja magát a nyílt világú szamurájos kaland. Hogy meddig tart ki a lendület, az persze kérdéses, ahogy az is, hogy a Sony vajon közöl-e eladási számokat. Érdemes figyelembe venni, hogy a játék elérhető az Epic Games Store-ban is, így ez a szám nem a teljes PC-s játékostábort jelenti.

A Ghost of Tsushima egyidejű játékosszám tekintetében maga mögé utasította a Horizon: Zero Dawnt, amivel 2020-ban a Sony megkezdte az exkluzív címeinek PC-re ültetését. A játék egyjátékos tartalmaihoz minden további nélkül hozzáférhetünk, viszont a Legends címet viselő co-op módhoz már szükséges a PlayStation Network fiók megléte, épp ezért számos országban nem elérhető a játék, ahol a PlayStation Network sem.

12.
12.
crytek
77K átvette a god of wartól az első helyet
11.
11.
Obi Wan Kenobi
#10: Igen, csak az egyik 4 éves, a másik friss launch. Nem igazán releváns összehasonlítás szerintem :)
Emellett pedig a népszerűség még mindig nem egy definitív mutatója a minőségnek, tökéletes példák az indie játékok. Egyébként mind a kettő játékkal játszva, nekem mind a kettő nagyon tetszett a hibáik ellenére.
10.
10.
crytek
#9: Gondolom abból az apropóból ,hogy amíg az egyik egy agyon ajnározott sony cím addig a másik már a megjelenés előtt szétszarozott ms + day one game pass cím azt mégis..
9.
9.
Obi Wan Kenobi
#7: Ez miért releváns összehasonlítás? :)
8.
8.
Csabzz
Évente 1x-2x veszek AAA-s játékot 60-70EUR-ért, de csakis azokat akik megérdemlik! Nixxes iszonyat jó portot csinált a Spider-Man-ből előző évben! Aztán a a Forbidden West, és most Ghost of Tshushima amire 4 éve kerestem minden hónapban hogy "will Ghost of Tsuhima be ported to PC?", és megoldották. Nagyon is jól! Ők megérdemlik a pénzem főle azért mert szerintem ilyen esetben inszentív hogy aztán lehet jobban fognak haladni majd a GOW-Rangarök-el:D Mindenesetre imádom a játékot! Megérte a várakozás! Eltekintek affelől hogy release után ment, és másnap el se indult és 3 reinstall kellett neki! De fut! és szépen!
7.
7.
Doomsayer
No most már 72.000, úgyhogy akkor legalább jól megy a szekér.

Mondjuk a Starfield 330.000 volt ilyenkor.
6.
6.
Asshya
#1.crytek, azért sem tudtam válaszolni,amikor a fejhallgatókról beszéltünk pár hónapja:(Qpad 92-nél maradtam,viszont rá pár napra vettem egy PS5-öt(amihez már mehetett volna a komolyabb füles, előtte Xbox SS volt,sebaj nagyon jól szól ez is!) Na megvan miért vacakolt,az adguard bezavart,kikapcsoltam és láss csodát,regényt tudok írni :⁠-⁠D
5.
5.
Asshya
#2.Tegnap kezdtem a játékot! Valamiért csak 1 mondatot jelenít meg, abból amit írok:@
4.
4.
Asshya
#2 Chdz. De jót röhögtem a profilképeden
3.
3.
crytek
#2: Ahogy tört ps-en is ezer éve tolható volt már. Mindig lesz olyan ember aki sose fog játékért fizetni.
2.
2.
Chdz
#1: Szép és jó, hogy megdőlt. Viszont a tört verziókkal meg lehet millióan is játszhatnak. Mondjuk egyik nagyért sem fogok könnyeket ejteni..
1.
1.
crytek
"Összehasonlításképpen a Days Gone 27450-es, a Horizon: Zero Dawn 56557-es, a Marvel's Spider-Man 66436-os, a God of War pedig 73529-es csúcsot produkált az első napokban."


Megdőlt: 61,453
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...