Befektetőre talált a Relic Entertainment, újra független stúdióként működhet tovább

  • Írta: szlav
  • 2024. május 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Sega nagy leépítései miatt eladásra került a Relic Entertainment is, amely független csapatként folytathatja az útját. Az elmúlt hetek szörnyen nehezek voltak, de most támogatóra talált a stratégiai játékokra specializált stúdió.

Nem lehetett könnyű az elmúlt egy-két hónap a Relic Entertainment fejlesztői számára. A stúdió korábban a Sega európai kirendeltsége alá tartozott, ám a vállalat márciusban bejelentette, hogy hatalmas leépítésekbe kezd. Ezek érintették a Creative Assmely és a Hardlight dolgozóit is, igazán pórul azonban a Relic Entertainment járt, tőlük ugyanis teljesen megvált a Sega, így a vezetőség kénytelen volt saját erőből együtt tartani a fejlesztőbrigádot.

Ezt pedig a Relic sem úszta meg szükségszerű belső elbocsátások szerint. Április elején 41 dolgozótól vált meg a csapat, ám még ezzel sem vált biztossá a Company of Heroes-sorozatról és a Warhammer 40.000: Dawn of War-játékokról ismert fejlesztőbrigád jövője - egészen mostanáig. A GameDeveloper.com információi szerint ugyanis új támogatóra talált a kényszeresen függetlenedett stúdió, mégpedig az Emona Capital befektetői vállalat képében.

Az nem tisztázott, hogy az Emona mekkora pénzalappal támogatta a Relic Entertainmentet, a jelentés alapján azonban úgy tűnik, hogy az összeg elegendő volt a stúdió stabilizálására, illetve arra, hogy újra aktív fejlesztésbe kezdhessen a fejlesztőcsapat. A befektetők képviselője, Michael Moriarty elmondása szerint az Emona komoly esélyt lát a Relic Entertainment nagy mértékű növekedésére közepes időtávon belül. Moriarty szerint egyébként a stratégiai játékok továbbra is a játékipar egy nagyon fontos szegmensét jelentik - mi is szeretnénk neki hinni, ám nehéz lenne azt állítani, hogy a zsáner épp most éli az aranykorát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...