Pert nyert a csaláskészítők ellen a Bungie

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 27.
  • Biznisz
Link másolása
A fejlesztő stúdió egy csalásokat készítő csapatot perelt be, az ügy pedig odáig fajult, hogy esküdtszék elé vitték azt, akik a Destiny fejlesztőinek adtak igazat. Ez az első ilyen eset a játékipar történetében.

A Phoenix Digital perbe fogása nem az első ilyen eset a Bungie részéről, a csalásokat biztosító és forgalmazó csapat azonban úgy tűnt, hogy győztesen kerül ki az ügyből. Erre azért számíthattak, mert a Bungie nem tudta kétséget kizáróan bizonyítani a szerzői jogok megsértését. Maga a Phoenix Digital kezdeményezte, hogy az ügyet esküdtszék előtt tárgyalják tovább.

Arra azonban nem számítottak a csalások forgalmazói, hogy az esküdtek nem nekik, hanem a Bungie-nak adnak igazat. Az ügyet ezt követően igen gyorsan lezárták, és kártérítést ítéltek meg a Bungie részére. Az összeg igen nevetséges, 63.000 dollárról van szó, viszont az ügy precedens értéke ennél lényegesen többet ér, hisz első alkalommal adott igazat egy esküdték egy játékkiadónak vagy fejlesztőnek szerzői jogok kapcsán.

A Bungie egy közleményben reagált az ítéletre, amit professzionálisnak éreznek, valamint méltatták a bíró és az esküdtek munkáját. Az összeg azért is alacsony, mivel ez a Phoenix Digital csalásokból befolyt bevételére terjed ki, bár vélhetőleg ennél nagyobb kárt okoztak a Bungie-nak a csalók. Az igazán érdekes kérdés, hogy ez ilyen ítélet után mi fog majd változni a Destiny 2 háza táján, illetve más játékok esetében?

6.
6.
Neo1989
Én csak SP-ben használok trainert. Az meg senkit sem zavar.
MP-ben/-vel nem játszom. Szép napot.
5.
5.
Extol
Megdöbbentő hogy ezek a csalóprogram fejlesztések nem is fű alatt zajlanak, hanem nyíltan a piacra vannak kitéve.
Én is jórészt már évekkel ezelőtt abbahagytam a multit de a csalók jót játszanak egymás ellen azóta is.
Ennyi erővel az aimbotot és a wallhackot eleve a játék részévé kellene tenni.
4.
4.
Ooorky
Anno én is aimbot-oztam pár napot, kétszer is.

Hogy max rangra húzzam magam Cod4/5 multiban, aztán töröltem is lefele.
3.
3.
Kamukaze
#2: PszIchopata komplexusos paraziták. Őket a másik élményének, élvezetének és örömének a sárba tiprása "boldogít". bummheadshot
2.
2.
zoli12i
Nekem ez a pvp csalás olyan mint a zokni+szandál kombó. Egyszerűen sosem fogom megérteni a miértjét.
1.
1.
Trottenbauer
Ezért is szoktam le a multiról.A Dark Souls 2.-nél lett elegem,amikor sorban támadtak be a végtelen staminával és élettel feltuningolt csalók.Hogy abban mi volt az élvezet?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...