A Bungie cheatárusítókat rángat bíróság elé

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 2.
  • Hír
Link másolása
A Bungie tovább folytatja kereszteshadjáratát a cheatkészítők és -árusítók ellen. Ezúttal a Ubisofttal karöltve nyújtott be keresetet egy szervezet ellen, ami előfizetéses modellben árusít csalásokat videojátékokhoz.

A Bungie egyértelműen nem szórakozik, ha a játékosok élményét (és a saját pénztárcáját) megkárosító játékbéli csalások terjesztőiről van szó. Az év elején a Riottal együtt perelte be a GatorCheatset, ami többek között a Valoranthoz és a Destiny 2-höz is készített cheateket, most pedig a Ubisofttal karöltve nyújtott be hasonló keresetet Kaliforniában a Ring-1 ellen.

Ez a szervezet nem készít, csak árusít csalásokat, amelyekre előfizetéses rendszerben lehet beruházni. Heti 25 dollárért a Rainbow Six: Siege-be kaphat a vásárló egy csomagot (benne aimbottal, fegyvervisszarúgás-csökkentővel, a játékosok életét és helyzetét jelző kiegészítővel, a pálya másik végéből is halálos késsel), míg heti 30 dollárért lehet hasonlót venni a Destinyhez. Nem ezek az egyedüli érintett játékok, efféle csomagok a Rusthoz, az Apex Legendshez, a Dead by Daylighthoz vagy a PUBG-hez is beszerezhetőek.

A kereset szerint a Ring-1 a tevékenységével „nemcsak a játékélményt teszi tönkre, de a felperesek üzletének és jó hírének is árt azok játékosbázisában”. Pontos összeget még nem állapítottak meg, de a becslések alapján több millió dolláros kárról van szó, ezt a Ring-1-nek kell megtérítenie, ha elvesztik a pert. A Bungie és a Ubisoft emellett szerzőijog-sértésért is pereli a szervezetet, mert a megvásárolható bundle-öket a játékokból vett rajzokkal, képekkel reklámozzák.

4.
4.
Guba32
#3: Valószínűleg máshol megkellene dolgozni a sikerélményért,az viszont büdös.Frusztráltak,és a szüleik is leszarják őket,ha meg már felnőtt és nem nőtte ki,akkor már beteg.
3.
3.
Aanash
Ha jól emlékszem tavaly is volt probléma, mert a csalók nyavalyogtak hiszen ők csak azért csalnak, hogy legyen egy kicsi sikerélményük.
Nekem az nem világos, hogy aki béna az mi a fenének akar elindulni akár egy trials of osirisen?
Meg miért pont egy játékban akar sikerélményt?
2.
2.
Straga25
Lolba is vannak akik megveszik a diamond boostot de hogy miaráknak azt sose fogom kitatlálni. Tessék, diamondba vagy. Jah hogy nem tudsz játszani diamondosok ellen és folyamatosan veszitesz? És az egész csapatod is veszít emiatt.
1.
1.
markoci555
havi szinten kiperkálni 100+ dollárt...
most vagy nagyon durva bajok vannak a fejekben, vagy egy halom accounthoz használn itudja és el tudja adni a magas rang miatt, aminél megint pszichológiai gondok vannak a vevőknél, mert sokan veszik, meg kérnek boostot...
egyszerűen nem értem miért nem lehet csak az élményért játszani
nemrég dobott fel legmagasabb rangba megint a csgo és egyszerűen rühellem, mert elvárják hogy teljesíts, most el se tudom képzelni, hogy ha valaki vesz egy ilyen rangot, minek, ha használni se tudja? Idővel ledob vagy törlődik, tehát nagyon mutogatni se tudja, vagy vesz megint?
A másik persze miért kell csalni, de az a régi megszokott mese...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...