SGF 2024: Több mint 70 játékot láthattunk a PC Gaming Show-n

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 10.
  • Rendezvény
Link másolása
Idén lett 10 éves a PC Gaming Show, és a jubileumra alaposan odatették magukat a szervezők. Több mint 70 előzetes láthattunk a nem feltétlenül csak PC-re érkező játékokról, köztük 15 friss bejelentést is. Most mindet összeszedtünk nektek.

Ki hitte volna, de már 10 éves a PC Gamer házi rendezvénye, amely idén sem maradhatott ki. A masszív trailerzuhataggal operáló műsort Sean Day[9] Plott, Mica Burton és Frankie Ward vezette változó elánnal. Szem nem maradt szárazon a 70 előzetest látva, ahol nagyítóval kellett keresnünk az igazán érdekes darabokat.

Kaptunk 15 friss bemutatkozást is, köztük az Among the Wildot, a nyitott világú RPG-ként funkcionáló Street of Fortuna-t, illetve a solarpunk városépítő stratégiát, a Generation Exile-t. A figyelmet különösen megérdemlő darabokat mi is kiemeltük, míg a többi videó linkjét a cikk végén ömlesztve találjátok, a teljes közvetítést pedig ezen a linken nézhetitek vissza. Kellemes bogarászást!

Among the Wild

Egy craftolós lénygyűjtögetős játékról van szó, amely leginkább könnyed hangulatával ejthet rabul. A svéd Nuggets Entertainment alkotása alaphangon egy belső nézetes farmerszimulátor, ahol a felfedezésen és a gyűjtögetésen van a hangsúly, míg a megszerzett lények nem kevés fejtörést okoznak nekünk, mintsem, hogy hasznosak lennének.

Starbirds

A játék az erőforrást-menedzsmentet és az intergalaktikus felfedezést párosítja. A Toukana Interactive 2025-ben megjelenő könnyed és színes játéka igazi chill élménnyel kecsegtet.

Lorn Vale

A Gritty Games apokaliptikus RPG-jében egy olyan túlélőt alakítunk, aki egy sivatagos pusztaságban, lepusztult romok között próbál boldogulni. A pokoli táj felfedezése 2025-ben indul korai hozzáférésben, és minden egyes találkozás véletlenszerű lesz benne.

Ale Abbey

Mivel is foglalkozhatnak a szerzetesek egy kolostorban ha nem sörfőzéssel? Ám a játékban nem csak az éltető nedű készítése lesz a feladatunk, hanem még a papok morálját is fenn kell tartanunk, nem beszélve banditák állandó betörésének elhárításáról sem. Még idén megpróbálhatunk profitot termelni az Ale Abbey-ben.

Streets of Rogue 2

A procedurálisan generált pályák állítólag tízezerszer nagyobbak lesznek az első játékban látottaknál, ám az építkezés, a craftolás és a túlélés megmarad az augusztus 6-án korai hozzáférésben érkező nyitott világú szerepjátékban.

Steel Seed

Egy sötét hangulatú sci-fi platformerről van szó, melyben Zoe és drón haverja, Koby kalandját élhetjük át, amely egy titokzatos létesítményben játszódik. Az új trailer a sztoriról mesél nekünk, és eddig soha nem látott területeket is megcsodálhatunk a még idén megjelenő játékból.

Fallen Aces

Képregényes stílusú, vérbő FPS-ről van szó, amely egy igazi noir élményt tálal elénk, és csak rajtunk áll, hogy mindent bele alapon, vagy lopakodva teljesítjük-e a pályákat. Az epizodikus megjelenésű Fallen Aces nyitófejezete már június 14-én érkezik.

Stormgate

A közelgő RTS-ből is megnézhetünk egy új előzetes, amely néhány részletet is tartalmaz a különböző frakciókról. Már nem kell sokat várni a klasszikus vizeken evező stratégiára, hiszen augusztus 13-án debütál.

Sumerian Six

Szintén egy új versenyző, amely régivonalas taktikai, körökre osztott játékmenetet ígér, mint a Commandos-játékok. Ám ezúttal közel-keleti hősökkel, megspékelve démonokkal és vérmedvékkel is. A tervek szerint még idén meg is kapjuk.

Fumes

A játékot áthatja a Mad Max szellemisége, amely véletlenszerűen generált pusztaságot kínál és nem kevés autós akciót egy gépszörny volánja mögött, ahonnan lövöldözhetünk és láncfűrésszel tehetünk rendet. A demó már elérhető a Steamen, de hamarosan a korai hozzáférés is elstartol.

Phantom Line

A paranormális SWAT-játéknak is becézett kooperatív FPS az atomháború utáni Európába kalauzolja el a játékosokat, melyben akár négyen szállhatunk szembe a különféle természetfeletti borzalmakkal. A korai tesztelés már elkezdődött, és te is csatlakozhatsz, ha regisztrálsz a játék Discord szerverén.

Killing Floor 3

Végre közelebbről is megnézhetjük a zombis kooperatív anyag harmadik részét, és az új előzeteseben elsőként az The Impalernek hívott tank karaktert. Minden tekintetben továbbfejlődött lövölde, amely már nincs messze a játszható formájától.

Copa City

A világ első stadion-menedzserjátékáról van szó, ami nekünk, magyaroknak különösen érdekes lehet. Ahogy azt a címe is sejteti, egy futballstadion működtetése lesz a feladatunk, tömegek, ülőhelyek, hirdetők és valódi klubcsapatok kezelésével.

I Am Your Beast

A cel-shaded grafikával operáló lövöldében az alaszkai vadonba látogatunk. Mit látogatunk? Szinte végigszáguldunk a pályákon, ahol rossz arcú emberkéket likvidálunk, ahogy a csövön kifér, némi fantasy elemmel megspékelve. Még idén lecsaphatunk rá.

Level Zero: Extraction

A kivonásos shooterek mezőnyében versenyez az ukrán Doghowl Games alkotása, melyben háromfős csapatok próbálnak meg mindenféle értékes zsákmány megkaparintani, ám egy másik kétfős csoport viszont halálos űrlényekként próbálják meg az előbbieket megakadályozni a terveikben. A Early Access-változat még idén elstartol.

No More Room in Hell 2

Újra belenézhetünk a frissen bejelentett No More Room is Hell 2-be, amely meglepően okos közelharcokkal operál a lövöldözés mellett, nem véletlen, hogy a Chivalry-sorozat fejlesztői dolgoznak a 8 fős co-op móddal felvérezett horrorjátékon. Hatalmas nyitott térképek várnak ránk.

Striden

Az alternatív történelemben játszódó FPS a második világháborúba szólítja a karosszék-katonákat, ahol nem ritka, hogy jávorszarvas húzza az ágyúkat, és világító szemű medvék üldözik az ellenfelet. Érdekes egyvelegnek néz ki.

Deathsprint 66

Távirányítós androidok futóversenyébe csöppenünk ebben az anyagban, amely elég fura koncepcióra épül, de mozgásban meglepően izgalmasnak tűnik. Még idén kiderül, hogy az blőd alapötlet elég lesz-e az üdvösséghez.

Crescent Country

Egy életszimulátorról van szó, csak éppen motorizált futárokat alakítunk, akik nem restek a naplementébe száguldani, hogy leszállítsák a kért csomagokat. Sőt, még a romantikus szálról sem kell lemondanunk.

Cat Quest 3

A cuki cicás akció-RPG demója már mostantól elérhető, amely tömve van kalóznak állt dorombolókkal. A teljes változat premierje is már a nyakunkon van, a dátum augusztus 8-a. Itt az új előzetes is.

The Crush House

A már sokat emlegetett valóságshow-szimulátor pasztell színű kastélyában minden lehetséges. A szinglik pedig kicsapongóak, filmesként minden érdekes eseményt rögzítenünk kell a nézettség érdekében, még a sötét titkoktól sem ijedve meg. A játék augusztus 9-én jelenik meg, de már most elkezdhetjük a forgatást az új demóval.

Star Trucker

Végre dátumot kapott a csillagközi kamionszimulátor, amely a témában minden lehetséges dolgot kimaxol, igen, a Star Trucker pont az, aminek látszik. Szeptember 3-án sci-fi be lép a szállítmányozás.

Escape From Tarkov

A következő nagy frissítés tartalmai, változásai kerülnek terítékre az új előzetesben. Az extraction shooterek nagy öregjének fénye az utóbbi időben megkopott, köszönhetően a fejlesztők vitatott hozzáállásának. Az újdonságok között szerepel a térképek közötti átmenetek, egy új pálya valamint a profilok szinkronizálása az alapjáték és az Arena mód között.

Flintlock: The Siege of Dawn

A mágiával és puskaporral átitatott soulslite-otvégre mi is kipróbálhatjuk, hogy az új akciódús előzetes mellett végre egy demó változatnak is örülhetünk, sőt, még idén nyáron megérkezik a teljes változat is.

'83

Üdvözlünk a hidegháború alternatív univerzumában! A Blue Dot Games multis FPS-ében "hozzáférhető realizmust" (sic) kapunk, sőt, 100 játékosra kihegyezett küzdelmek várnak ránk - csak legyen elég érdeklődés utána, és legyenek tele a szerverek. A közelgő bétára már lehet regisztrálni.

Reka

A szláv mitológiára épülő játékban megépíthetjük saját mézeskalács-házunkat, lévén egy boszorkányt alakítunk benne, nem is feltétlen rosszat. Felfedezhetjük a vadont, vagy cseveghetünk a falusiakkal, és ha a helyzet úgy hozza, még szellemeket is idézhetünk. A Reka augusztus elején lép korai hozzáférésbe.

Aloft

A túlélőjátékok műfaja igencsak telített mostanság, az Aloft viszont az ég felé veszi az irányt, mindenféle csodálatos repülő szigeteken próbálhatunk meg boldogulni. A kooperatív elemekből sem lesz hiány, ezeket mutatja be az új előzetes, valamint arra, hogy a Steamen már elérhető a demó is.

Screenbound

Akik egyszerre tudnak telón csevegni és sétálni, akkor a Screenbounddal sem lesz gondjuk, lévén a platformerben egyszerre navigálhatunk 3D-s környezetben és egy Game Boy-szerű kézikonzollal az arcunk előtt. Megjelenés jövőre.

Still Wakes the Deep

Még egy utolsó előzetes érkezett a óceáni fúrótornyon játszódó horrorjátékról, amely június 18-án csap a hullámok közé.

Into the Dead: Our Darkest Days

Az 1980-as évek Walton City-jében játszódó oldalnézetes túlélőjátékban mihamarabb menedéket kell keresnünk több túlélőt irányítva, megismerve mindenki sanyarú sorsát. A premier október folyamán várható.

Streets of Fortuna

A zsebmetszők mindennapjaiba tekinthetünk bele ebben a nyitott világú szerepjátékban, ahol egy kezdetben nincstelen tolvajt irányítunk, aki élemet és menedéket keres magának. Később igazi szakáccsá vagy komolyabb műkincsekre szakosodott, jómódú betörővé válhatunk. Megjelenési dátum még nincs.

Island of Winds

A 17. századi Izlandon játszódó akció-kalandjáték igazi csemege, melyben egy Brynhildurt irányítunk, aki a világunk és a természetfeletti erők közti közvetítő szerepét ölti magára. A lopakodás és a fejtörők megoldása is ránk hárul a csaták mellett. A táj pedig nem olyan csendes, mint az elsőre látszik. Valamikor 2025-ben számíthatunk a premierre.

Windblown

A Dead Cells fejlesztőinek következő játéka szupergyors akciókkal operál, ráadásul már nem csak egyedül, hanem akár 3 fős kooperatív módban is nekieshetünk a roguelite kihívásoknak, melyben akár gyalogos katonákat is magunk mellé állíthatunk.

Ezek voltak a számunkra legérdekesebb címek, természetesen a többi résztvevőről is érdemes megemlékezni:

Wander Stars
Southfield
Mars Tactics
Toads of the Bayou
Blue Prince
All Systems Dance
Sulfur
Tempopo
Last Moon
Cataclismo
Battle Aces
Citizen Sleeper 2
Demonschool
Unrailed 2
Space Station 14
Unbeatable
Odinfall
Core Keeper
Drug Dealer Sim 2
The Deadly Path
Indie.io montázs (Forgotten Seas, Moon Mystery, G.I Joe: Wrath of the Cobra, Everholm, Shell Runner, Renaissance: Kingdom Wars, Debtor's Club, The Land of the Magnates)
Go-Go Town
Splodey
Mullet Madjack
Generation Exile
Lok Digital
Tactical Breach Wizards
Hotel Galactic
Grit and Valor - 1949
Rise of the Golden Idol
Every Day We Fight
Tales of Seikyu
Airframe Ultra
Stormforge
Worship
Gunboat God

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...