Véget ért a World Cyber Games 2007

  • Írta: Daks
  • 2007. szeptember 4.
  • Hír
Link másolása
Szeptember 2-án rendezték meg a világ videojáték- kultúrájának egyik legnagyobb eseményét, a World Cyber Games-t a Jövő Házában.
Szeptember 2-án rendezték meg a világ videojáték-kultúrájának egyik legnagyobb eseményét, a World Cyber Games-t a Jövő Házában.

A Millenárisban újra hálózatba kötötték a mintegy 3400 hazai internetes multiplayer játékost, hogy megmutassák melyik csapat a legérdemesebb a Seattle-i döntőn való végső megmérkőzésre. Nem csupán a multiplayer játékosok számára adatott meg a versengés lehetősége, de a World Cyber Girls szépségverseny nevetettjei közül is vasárnap választották ki a legszebb hölgyeket.

A hazai döntőn legjobbaknak bizonyult versenyzők októberben Seattle-ben küzdenek meg a világ legjobbjaival. Idén Stopo (Project Gotham Racing 3), Gorky (Command & Conquer), DNA (Warcaft) és Ancient”s Rendwind (FIFA07) nick nevekre hallgató résztvevők képviselik hazánkat a világdöntőn.

A World Cyber Games rendezvényének résztvevői (játékosok és látogatók egyaránt) évről – évre többen vannak, idén már több ezren jelentek meg az eseményen különböző háttérrel, érdeklődéssel, motivációkkal és elképzelésekkel a WCG-vel kapcsolatban. Éppen ezért a rendezvény főtámogatójaként a Samsung egy online felmérés elindítását kezdeményezte, amelyet 2007. augusztus 23-tól a hu.worldcybergames.com weboldalon tölthetnek ki a látogatók. A szervezők reményei szerint a 2006-os hasonló, élénk érdeklődés várható az online kérdőív iránt, amelynek tavalyi sikeréhez hozzájárult az is, hogy a témában hasonló felmérés addig nem született Magyarországon. Bíznak abban, hogy a kiértékelt eredmények alapján pontos képet kapnak majd az internetes multiplayer játékok népszerűségéről, elfogadottságáról, hatásáról, továbbá a játékosokról, illetve az eltelt egy esztendőben ezen a területen történt változásokról.

Az online kérdőívet szeptember 16-ig lehet visszaküldeni. A végleges eredményeket a felmérés lezárása utána publikálják a szervezők.

Az idei World Cyber Games játékai:

1. FIFA Soccer 2007: Izgalmas futball élményt biztosító 90 perces játék, amely során különböző helyzetekben próbálhatja ki magát a felhasználó. Lehet például focista, vagy edző is, aki irányítja a csapatot. A FIFA 07 PC-s és PlayStation 2-re készült verziója idén először teljes mértékben lokalizált változatban, magyar nyelven is elérhető.

2. Starcraft: Brood War: A küzdelem során a játékosoknak veszélyes küldetéseket kell teljesíteniük. Gyarapítaniuk kell seregeiket és megvédeni a bázisukat, ezekhez különféle technológiákat, lehetőségeket és képességeket használhatnak fel.

3. Warcraft III:Frozen Throne: A Frozen Throne-ban a játékosok újra ellátogathatnak Azeroth háború-tépázta világába.Újabb hadjárat bontakozik ki, miközben az áruló Death Knight Arthas és Night Elf Demon Hunter Illidan átvág az Icecrown gleccseres vidékén.

4. Command & Conquer 3: Tiberium Wars: A nagysikerű RTS sorozat Tiberium Wars alcímet kapott harmadik epizódjában a harmadik Tiberium háború került a középpontba.

5. Project Gotham Racing 3: A Microsoft neves utcai autóverseny sorozata mostanra érett be csak be igazán. New York, London, Las Vegas és Tokió utcáin zajlanak a látványos párviadalok.

Seatle-be utazó hazai versenyzők:

Project Gotham Racing 3: Stopo
Command & Conquer 3: Gorky
Warcraft 3: DNA
FIFA 07: Ancient's Redwind
2.
2.
Sogi
csak aze nem meek wcg-re, mer ha en oda beszabadulok, mindennek vege, es nem lenne jo erzes minden versenyszamba nyerni :D (ezekbol egyedul csak a fifaval jaccotam xD)
1.
1.
t.roli
Gorky (Command & Conquer): Érdekes. Ő C&C zik is. Erről sosem hallottam. Starcraft az hihetőbb mert abban bajnok... de elhiszem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...