WCG: Magyarok a világ legjobb 700 játékosa közt

  • Írta: Daks
  • 2007. szeptember 27.
  • Hír
Link másolása
Hamarosan elérkezik a végső megmérettetés ideje. Október elején eldől, hogy kik a legjobbak a cybersportok világában, és kik lesznek a WCG nyertesei.
Hamarosan elérkezik a végső megmérettetés ideje. Október elején eldől, hogy kik a legjobbak a cybersportok világában, és kik lesznek a WCG nyertesei.

2007 október 3 és 7. között a három kontinens 74 országából érkezett több mint 700 játékos küzd meg egymással, hogy a legjobbak elnyerjék az értékes kupák mellett a helyezésekkel járó pénzdíjakat is. Játék kategóriánként az arany érmekért 12.000 – 20.000 dolláros jutalom jár; az ezüstért 5.000 – 8.000 dollár, míg a bronz medálok 3.000 – 5.000 dollárt hoznak a nyerteseknek. A negyedik és nyolcadik helyezést elérők között pedig összesen 2000 dollárt osztanak szét a szervezők. Ezenfelül a legeredményesebb nemzeti válogatott plusz pénzjutalomban, 40.000 dolláros bónuszban  részesül.

Az idei World Cyber Games világdöntő hivatalos játékai:

PC játékok:
FIFA Soccer 2007 (egy az egy ellen)
Need for Speed Carbon (egy az egy ellen)
WarCraft III : The Frozen Throne (egy az egy ellen)
StarCraft : Brood War (egy az egy ellen)
Half-Life : Counter-Strike (öten az öt ellen)
Command & Conquer 3 Tiberium Wars (egy az egy ellen)
Age of Empires III: The WarChiefs (egy az egy ellen)
Carom3D (egy az egy ellen)

Konzolos játékok:

Project Gotham Racing 3 (egy az egy ellen)
Gears of War (négy a négy ellen)
Dead or Alive 4 (egy az egy ellen)  
Tony Hawk·¯s Project 8 (egy az egy ellen)

A Samsung támogatásával szeptember 2-án megrendezett magyar döntőn ChlX (Project Gotham Racing 3), Gorky (Command & Conquer 3), DNA (WarCraft 3) és Ancients Redwing (FIFA07) vívta ki a jogot, hogy képviselje hazánkat az amerikai világdöntőn. A négy játékos mellett két csapatkapitány alkotja az október másodikán útnak induló magyar kontinenst.
 
„Tavaly DNA a legjobb tizenhatba jutott, de idén nagyon kemény ellenfeleket kapott. Nagy szerencsére lesz szüksége, hogy továbbjusson a csoportjából. Ez évi nagy esélyesünk Gorky, aki már korábban is járt a világbajnokságon. Ezúttal Command and Conquer 3-ban indul, és előzetes várakozásaink szerint, dobogós helyezést érhet el.” – latolgatta a magyar esélyeket Hadházi Dániel, a hazaiak egyik csapatkapitánya.

Aki személyesen szeretné a helyszínen buzdítani a magyarokat, a számos kísérő programmal színesített világdöntőn, az a 10 dolláros napijegy megváltása ellenében megteheti azt a seattle-i Qwest Field Event Centerben. Az esemény azonban az interneten is látható lesz: a http://www.worldcybergames.com oldalon keresztül lehet online nyomon követni a viadalokat. Folyamatos közvetítés lesz a meccsekről in-game videók formájában, ennek köszönhetően élő egyenesben lehet szurkolni a magyar küldöttségnek.
11.
11.
Ecset
10.
10.
nfsman
hehe azt a gorky srácot láttam cnczni élőben, csak mondjuk utána mondták a szervezők h. ő volt az :) mindenesetre mindenkienk sok sikert!
9.
9.
FeroxX
Tökjó hogy Gorky BroodWar player, csak "átkényszerült" menni CnC-re, mert a kedves magyar szervezőgárda nem küldött ki magyar BW playert :]..
8.
8.
wildláma
PGR-en és Tony Hawkon én úgy elvéreznék!
7.
7.
Jery
HAJRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6.
6.
szocs08
HAJRÁ MAGYAROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK!!!!!!!
5.
5.
General Thomas
Brood war még mindig! De sajnálattal látom ,hogy a Supreme Commander megint hiányzik :S
4.
4.
KD
aki csítel szájbavágjuk!!!
3.
3.
Kharas
Úgy bizony! Hajrá magyarok!!!
2.
2.
nfsman
Hajrá magyarok !!! sok szerencsét
1.
1.
_=XYZ=_
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...