WCG 2007: Magyarok az élbolyban

  • Írta: Daks
  • 2007. október 8.
  • Hír
Link másolása
Jól teljesítettek és remekül helyt álltak a magyar játékosok a világ legnagyobb számítógépes – és videojáték fesztiválján, a World Cyber Games 2007 rendezvényen.
Jól teljesítettek és remekül helyt álltak a magyar játékosok a világ legnagyobb számítógépes – és videojáték fesztiválján, a World Cyber Games 2007 rendezvényen.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett világdöntőn 74 ország mintegy 700 játékosa képviselte hazáját. Magyarország négy fős csapattal vett részt a küzdelmekben. Az idei legjobb eredményt Gorky érte el, aki a Comand and Conquer-ben a legjobb 16 közzé verekedte be magát, míg Redwing az első 32 között végzett.

A 500 000 dollár összdíjazású rendezvénynek a Seattle Seahawks amerikai futball csapat stadionja, a Qwest Field adott otthont, ahol a szűk egy hetes viadal időszaka alatt meglátogatta a résztvevőket Washington állam kormányzója és a főszponzor, a Samsung Electronics AV üzletágának elnöke is.

A 2007-es világdöntő legeredményesebb nemzete az Egyesült Államok lett. Összesen három arany, két ezüst és egy bronzérmet sikerült begyűjteniük. Mögöttük holtversenyben található az elmúlt év összetett nyertese – a vándorkupa eddigi birtokosa - Dél Korea, illetve Brazília, két – két arany és egy – egy bronzéremmel. A harmadik hely nem került így kiosztásra. A tabella negyedik pozícióját a hollandok, ötödiket a németek foglalták el. A hatodik helyen, azonos eredményeik miatt, a franciáknak és az angoloknak kellett osztozniuk egymással.

A jövő évi World Cyber Games döntőnek Európa fog otthont adni. Kölnben találkoznak majd ismét a világ legjobb játékosai, hogy összemérjék ügyességüket és stratégiai gondolkodásukat.
4.
4.
3.
3.
Rod
1.
1.
tjames
A feltörekvő ifjúság :)

GRAT nekik!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...