Contra

A klasszikus árkádjáték megannyi sorstársa után X360-ra is megérkezik. Az Xbox Live-ról letölthető anyag a Konami kiadásában jelenik meg.
Típus: Akció, Arcade, Lövöldözõs

A GOG-on érhetőek el újra a Konami klasszikusai

A héten már írtunk róla, hogy valamire készül a Konami, mára pedig kerek lett a sztori: a japán kiadó több klasszikusát, többek között az első két Metal Gear Solidot is elérhetővé tette a GOG kínálatában.

Mit rejt a Contra Anniversary Collection?

A nyár folyamán fut be a Konami harmadik retropakkja, a Contra Anniversary Collection, a kiadó pedig azt is elárulta végre, hogy pontosan milyen tartalommal érkezik a gyűjteményes kiadás.

A Contra TPS-ként is remekül játszható

Egy végzős diákokból álló csoportnak nyolc hete volt arra, hogy egy klasszikus NES-címből modern játékot készítsenek. Megszületett hát a Contra 2028, amely TPS-ként próbál érvényesülni. Mindezt te is kipróbálhatod!

Filmes hírek: készül az élőszereplős Contra-film

Hitler T-Rexen lovagolva pöffeszkedik az Iron Sky 2 előzetesében, filmsorozat készül a Dredd bíróból, és animációs szériát kap Deadpool. Ja, és azt tudjátok, hogy Kína csinálja az élőszereplős Contra-filmet?

Ilyen lesz az új Contra

Habár a rajongók régóta követelik a Konamitól, hogy hozza vissza a Contra-sorozatot, a kiadó nem kívánja különösebben megerőltetni magát. A sorozat következő képviselője például egy remaster lesz, és csak Kína kapja meg.

Visszatér a Contra, de nem úgy, ahogy szeretnénk

A Famitsu szerint a Konami új Contra-játékot fejleszt. A dolognak két szépséghibája is van: mobiljáték lesz és a kínai piacra szánják, pedig már a 2011-es Hard Corps: Uprising óta várunk az új részre. Mindhiába.

A Contrát is feldolgozná a MercurySteam

A legújabb Castlevania játékok producere ma beszédes kedvében van, egy interjú során azt is elárulta: a Lords of Shadow 2 és a Mirror of Fate megjelenése után a MercurySteam váltana, és másik címen kezdene el dolgozni - a csapat legfőbb vágya egy új Contra, kérdés, hogy a Konami beleegyezik-e?

E3 2011: Új Contra-játék a láthatáron

Folytatódik a Contra, legalábbis a Konami E3 előtti buliján levetített teaser alapján erre lehet következtetni. A rövid videón egy tűzlabda rajzolja ki a sorozat nevének ikonikus kezdőbetűjét, és bár az előzetes hamar lázba hozta a rajongókat, valójában még nem tudunk semmit az új részről.

E3 2010: XBLA árcsökkentés az expó tiszteletére

Egy csokor arcade cím Live-os árát csökkenti a redmondi cégóriás az E3 tiszteletére. Az akció csak egyetlen hétig tart, le ne maradjon róla senki!

A héten megjelenő játékok

Megérkezett a heti játékmegjelenéseket összesítő listánk, melyen ezúttal nem egy nagy, next-gen cím is szerepel: most emeljem ki a Call of Duty 3-at vagy a Gears of Wart?