Gran Turismo 5 PS3

A méltán népszerű Gran Turismo-sorozat ötödik része. Miután mindegyik GT PS-exkluzív játék volt, így az új epizód is kizárólag PS3-ra készül el.

Gran Turismo 5 teszt

A Gran Turismo a játékipar egyik legnagyobb sikertörténete. Amit egykor öt fiatal japán srác pusztán az autók iránti rajongásból kezdett el, az mára egész konzolgenerációkat befolyásoló vadállattá nőtte ki magát, ennek az egyik oka pedig, hogy a játék iszonyatosan jól sikerült. Persze van más titka is...

Gran Turismo 5

A Polyphony Digital munkatársainak lassan már azt sem hisszük el, amit kérdeznek. Bár nem ezt érdemelnék, miután megalkották a világ legjobb és legmeghatározóbb autós sorozatát, de a külső szemlélő számára kezdenek egyre furcsábbnak tűnni a Gran Turismo 5 körüli dolgok, legfőképpen a látszólag soha véget nem érő fejlesztés. Nos, egyetlen ok van arra, amiért ilyen sokáig készül a cucc, s az egészen prózai: ez lesz minden idők legnagyobb, legösszetettebb, legteljesebb autós csomagja. Ilyen egyszerű. Most pedig elmondjuk, miért.

Gran Turismo 5 Time Trial teszt

Nem sokkal karácsony előtt napvilágra került egy új Gran Turismo 5 demó, aminek természetesen szerkesztőségünk rendkívüli módon megörült. Abban reménykedtünk, hogy végre valahára a már lassan röhej számba menő sorozatos csúsztatások után valami kézzel fogható bizonyítékot kapunk arra nézve, hogy a GT a király…

Gran Turismo 5

Hosszú ideig számítottam megrögzött PC játékosnak. Éveken át nem lehetett meggyőzni róla, hogy ha konzolon megjelenik egy játék, akkor azt PC-n nem fogják überelni egy éven belül. Aztán jött a Halo PC portja, és megingatta elképzeléseimet. Lehet, hogy van olyan cím a konzolokon, amit amíg élek, semmi sem fog utolérni imádott asztali masinámon? Nem sok idő kellett, hogy rájöjjek: igen, van ilyen. Egy barátom PlayStation-jén láttam először a Gran Turismo 2 című csodát, és mikor egy emulátor segítségével magam is belevetődtem az izgalmakba, ráébredtem, hogy ilyen stílusú autós játék nem volt és előreláthatólag nem is lesz PC-n.