Mafia II PC, PS3, X360

Sok-sok évet vártunk rá: az Illusion Softworks elkészítette a Mafia második részét is PC-re, PS3-ra és X360-ra.

Mafia II: Definitive Edition teszt

A Mafia-sorozat évek óta tetszhalott állapotban várta a sorsát, idén azonban odatette magát a kiadó, és a klasszikus első rész teljes remake-elése előtt a második és harmadik epizód is kapott egy-egy felújított kiadást.

Mafia II teszt

A mai napig a Mafia a világ legjobb bűnöző-szimulátora. Ezt nem annak köszönhette, hogy tökéletes volt, sőt. Mégis, egyedi hangulata, remek grafikája, emlékezetes karakterei és ütős története példamutató volt 2002-ben. A probléma csak annyi, hogy a folytatása is leragadt a nyolc évvel ezelőtti színvonalon.

Mafia 2 demóteszt

Vito Scaletta. Szicíliai fiú, kinek családja a nagy és büszke Egyesült Államokban kezdett új életet. Empire City szegény, nélkülöző, de annál boldogabb kispolgári világa hamar elvarázsolta őket, a szülők beilleszkedtek a munkásosztályba, a gyerekek pedig elkezdték élni az amerikai diákok boldog életét...

Mafia II

Vito Scaletta és Joe Barbaro hosszú ideje jó barátok. Iskolás koruktól kezdve egészen a felnőtté válásig együtt voltak, de ez az összetartás egy szerencsétlenül elsült bűncselekmény miatt szertefoszlott. Vitót letartóztatták, míg Joe-nak sikerült meglépnie. A két barát útjai külön váltak, Vito a börtön helyett a világháború borzalmaival nézett szembe, Joe pedig betársult Empire City egyik legerősebb családjába.

Mafia II

1957. szeptember 30. Őszes hajú öregember locsolgatja békésen a kertjét, mikor egy vörös Ford Thunderbird gurul be a ház elé. Két férfi száll ki belőle, majd az egyik odalép hozzá: „Mr. Angelo! Salieri Úr az üdvözletét küldi.” Az ujjak a ravaszra kerülnek, a fegyverropogást női sikoly keresztezi a távolból, Tommy pedig holtan esik össze kertjének közepén. „Fontos, hogy tartsuk meg a dolgok közti egyensúlyt. Mert aki túl sokat kockáztat, az mindenét elveszíti. És aki túl keveset vár az élettől, az nem kap semmit.”