Alpha Protocol

A SEGA és az Obsidian legújabb játékában, az Alpha Protocol-ban Michael Thorton CIA ügynököt kell irányítanunk, aki munkájából kifolyólag mindenféle életveszélyes ügybe keveredik.

Alpha Protocol

Az Obsidian megelégelte a James Bond, Jason Bourne és még féltucatnyi más filmes ihletésű kémjátszma videojátékokban manapság lappangó részvételét. Saját víziói segedelmével átültette a zsánert egy kémkedős-RPG vegytiszta keretei közé, egy olyan műfajra, amelyhez a kaliforniai stúdió a leginkább ért. Michael Thorton is olyan kettős-ügynök, mint fent nevezett társai, módszerei a megtévesztés, a rászedés és lövöldözés közül kerülnek ki, gátlásokat nem ismer, napszemüveget helyez az orrára, széleset vicsorog, szabadidejében összeesküvéseket leplez le.

Alpha Protocol

A Star Wars: Knights of the Old Republic II. The Sith Lords és a Neverwinter Night 2 megszerette velünk az Obsidian Entertainment-et, nem kicsit izgatott fel tehát, mikor jó pár hónapja elárulták, hogy Project Connecticut és Project Georgia munkacímmel két vadi új RPG-t is fejlesztenek. Az előbbi a még mindig bejelentetlen Aliens szerepjáték lesz, az utóbbi pedig az általunk most bemutatásra kerülő Alpha Protocol.