Yakuza: Dead Souls PS3

Készül a Yakuza legújabb része: ebben Japánt elözönlik a zombik, és Ryu egyik karja helyére is egy fegyver kerül. Ütős.
Típus: Akció, Zombis

Japánon kívül is napvilágot lát a Yakuza 5

A Yakuza 4 közvetlen folyatása világszerte is meg fog jelenni jövőre PlayStation 3-on - jelentették be tegnap a fejlesztők Las Vegasban. A Yakuza 5 eredetileg 2012 végén landolt a boltokban Japánban.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kicsit megkésve, de törve nem, itt a heti játékmegjelenéseket és filmpremiereket összefoglaló listánk. Ezúttal főleg a PlayStation 3- és Xbox 360-tulajdonosok örülhetnek, a napokban érkezik az új FIFA Street, a Silent Hill és a Naruto, és egy-két exkluzív címre is lehet számítani a héten.

Yakuza: Dead Souls - bemutatkoznak a főszereplők

Új trailer érkezett a Yakuza legújabb epizódjáról, amiben a játék főszereplőit ismerhetjük meg. Beható találkozásra nem kell számítani, Goro Majima, Kazuma Kiryu, Shun Akiyama és Ryuji Goda csak néhány másodpercre tűnnek fel, de aki játszott korábban Yakuza-játékkal, úgyis látta már őket eleget.

Dátumot és új alcímet kapott a Yakuza: Of the End

Hosszú hányattatás után végre megjelenési dátumot kapott a zombiirtásra kihegyezett Yakuza-játék - ennek apropóján a Sega átnevezte a játékot Of the Endről Dead Soulsra. Európába jövő tavasszal érkezik, lássuk, mi volt az oka a változtatásnak, illetve új látnivalók is befutottak.

A japán földrengés miatt szívott a Sega is

A Sega pénzügyi mutatója is mínuszba fordult, bevételei éves szinten csökkentek, és veszteséggel zárt. Játéktermi gépei nem mentek túl jól a márciusi földrengés miatt, de a csekély európai és amerikai kereslet miatt a videojátékos részleg is küszködött - legnépszerűbb játéka a Virtua Tennis 4 volt.

Ötmillió darabot szállítottak le a Yakuza-játékokból

A Yakuza-sorozat nincs könnyű helyzetben, ugyanis témaválasztásánál fogva elsősorban a japánokat érdekli, azonban a legutóbbi számadatok szerint világviszonylatban is szépen helytáll a széria. Az eddigi Yakuza-játékokból ötmillió példányt szállítottak le világszerte, pedig az új rész még ki sem jött nyugaton.

Csúszik a Yakuza: Of the End megjelenése

Bár úgy néz ki, az NGP mégsem csúszik majd a Japánt ért márciusi katasztrófák miatt, a mostanában esedékes játékmegjelenések mégis késni fognak. A Motorstorm: Apocalypse után a Yakuza legújabb, szintén posztapokaliptikus időket feldolgozó epizódja is várat magára a szigetországban.

A játékipart is megrengette a japán földrengés

A pénteki Japánban történt földrengés és szökőár a játékipart is menetrend-változtatásokra, illetve jótékonysági akciókra sarkallta: a szigetországban több online játékszolgáltatás leállt, bizonyos megjelenések csúszni fognak, és a játékbemutató rendezvényeket is később fogják megtartani.

Márciusban érkezik meg Japánba a zombis Yakuza

Bár errefelé még a negyedik rész sem jelent meg, a japánok már elkezdhetik alkoholos vattával tisztogatni a DualShock kontrollerüket a Yakuza: Of the End boltokba kerülésének alkalmából. Az új rész alaposan felkavarja a sorozat állóvizét: a maffiás sztori egyszerre rémtörténetté változik majd.

TGS 2010: Rekord látogatószámmal lett vége

A Tokyo Game Show szervezéséért felelős CESA közzétette a rendezvény látogatottságáról szóló adatokat, amelyből kiderült: ennyien még soha nem nézték meg a japán kiállítást. A szervezők jövőre megint három-négy naposra tervezik a TGS-t, ehhez pedig jól jönnek a biztató számok.